Anna konyhája

Csokis-zabpelyhes keksz

       Hozzávalók: 15 dkg finomliszt, 15 dkg zabpehely, 1 tk őrölt fahéj, 1 tk szódabikarbóna, 1/2 tk sütőpor, 1/4 tk só, 15 dkg puha vaj, 20 dkg cukor vagy  eritrit, 1 vaníliarúd, 1 ek mandula aroma, 1 tojás, 10 dkg étcsokoládé, apróra törve, 5 dkg fehér csokoládé, apróra törve, 5 dkg aszalt sárgabarack apróra… Tovább »

Spenót-pestós túrós nudli baconnal

     Hozzávalók a túrós nudlihoz: 50 dkg túró, 25 dkg liszt, 2 tojás, só A pestóhoz: 1 csokor spenót vagy 2 pűpos evőkanál parajkrém, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 dl olivaolaj, 10 dkg száraz, reszelt sajt, 2 ek sótlan mogyoró, 1 dl tejszín, A tetejére 10-15 dkg felkockázott bacon és reszelt sajt, Elkészítése: A pestó elkészítésével… Tovább »

Sörben pácolt tarja sütőtökös dödöllével

   Hozzávalók: 4 nagy szelet sertéstarja, só, bors, olivaolaj, 5 dkg vaj, 6 gerezd fokhagyma, 1/2 liter sör, A körethez: 30 dkg sütőtök, 2 szem burgonya, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, olaj Elkészítése: A sütést megelőző  este a tarjaszeletek mindkét oldalát olivaolajjal mekenem, majd besózom, borsozom, a sört aláöntöm, és rádobálom a szétnyomott fokhagymákat. Egy… Tovább »

Fokhagymás mangalicatarja sütőtökgánicával és hagymával

  Hozzávalók: 80 dkg mangalicatarja, só, bors, olivaolaj, 5 dkg vaj, 6 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg gyöngyhagyma, rozmaring, kakukkfű, 1 dl száraz fehérbor, 60 dkg sütőtök, 9 ek liszt, Elkészítése: A mangalicatarját ujjnyi vastag szeletekre vágom. Besózom, borsozom, és olivaolajjal mindkét oldalát bekenem. Egy fedeles tálba egy éjszakán át pihentetem a hűtőben…. Tovább »

Kakaós csiga

Hozzávalók: 30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 20 dkg fehér tönkölyliszt, 3 dkg élesztő, 2 db tojás, 2 ek eritrit, 25 dkg ráma margarin, 3 dl tej, A töltelékhez : 6 dkg holland kakaópor, 10 dkg eritrit, 1/4 dl olaj, Öntethez: 4 dl tej, 1 ek eritrit, Elkészítése: A meglangyosított tejben feloldom az eritritet, majd belemorzsolom… Tovább »

Zabpelyhes-aszalt gyümölcsös sütemény

  Hozzávalók : 5 db tojás, 15 dkg nádcukor vagy eritrit, 25 dkg zabpehely, 3 dl tej, 1 tk vaníliakivonat, 30 dkg aszalt gyümölcs , ( vörösáfonya, meggy, füge, stb ) Elkészítése: A tejet felforralom, és a zabpehelyre öntöm. Félreteszem, és hagyom, hogy egy kicsit megdagadjon. A tojássárgájákat a cukorral és a vaníliával habosra keverem…. Tovább »

Müzliszelet csokoládéval, banánnal és aszalványokkal

  Hozzávalók: 15 dkg mogyoró, tökmag, aszalt áfonya, aszalt sárgabarack vegyesen, 5 dkg 70 %-os étcsokoládé, 20 dkg zabpehely, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 2 db érett banán, Elkészítése: A magvakat, az aszalványokat, és a csokoládét aprítóba teszem, és durvára darálom. A zabpehellyel és a vilával szétnyomkodott banánnal összedolgozom. Fahéjjal ízesítem. Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral… Tovább »

Sütőtökös-csicsókás gnocchi sajtmártással

  Hozzávalók a nudlihoz: 15 dkg sütőtök, 10 dkg csicsóka, 15 dkg finomliszt, só, 1 tojássárgája, Sajtmártáshoz:  3 dkg vaj, 1 csapott ek liszt, 2 dl langyos tej, só, 1 csipet bors, kb 10 dkg reszelt, füstölt sajt a mártásba, és kb 5 dkg a szóráshoz, Elkészítése: A sütőtököt megsütöm, majd villával összetöröm. A csicsókát… Tovább »

Kávétorta

  Hozzávalók: 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 20 dkg fehér tönkölyliszt, 17 dkg eritrit, 1 csom sütőpor, 2 db tojás, 4 dl tej, 8 dkg holland kakaópor, 20 dkg olaj, 1,5 dl víz, A krémhez: 2 dl tejszín, 25 dkg mascarpone, 1 ek instant kávépor, 1,5 ek eritrit, 1 dl tej, 1 tk zselatin, A… Tovább »

Túró rolád

  Hozzávalók: 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 10 dkg fehér tönkölyliszt, 6 dkg margarin, 1 csom sütőpor, 1 egész tojás, 3 ek holland kakaópor, 3 dkg eritrit, 0,7 dl víz, A töltelékhez: 45 dkg túró, 5 ek teljes kiőrlésű tönkölydara, 1/2 rúd vanília, 7-8 dkg eritrit 1 db citrom, 4 db tojás, Elkészítése: A liszteket… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!