Anna konyhája

Spenótos-sonkás-mozzarellás gnocchi

         Hozzávalók 50 dkg gnocchihoz: 30 dkg főtt, áttört burgonya, 15 dkg rétesliszt, 2,5 dkg vaj, só, 1 db tojás, A mártáshoz: 30 dkg hámozott paradicsom, 30 dkg spenót, 1 tk szárított bazsalikom, 2 szál újhagyma, 3 gerezd zúzott fokhagyma 20 dkg főtt, füstölt sonka, ( bőr és zsírréteg nélkül ) só, bors, olívaolaj,… Tovább »

Zabpelyhes-mézes keksz

       Hozzávalók: 15 dkg cukor vagy édesítőszer, 20 dkg vajízű margarin, 2-3 ek méz, 7,5 dkg zabpehely, 7,5 kg kukoricapehely, 10 dkg liszt, 10 dkg kukoricaliszt, 2 tk szódabikarbóna, 10 dkg kókuszreszelék, 10 dkg 70 %-os étcsokoládé, Elkészítése: A csokoládét felaprítom. A cukrot, a mézet és a puha vajat habosra keverem.  A száraz hozzávalókat… Tovább »

Csípős-sajtos zabkeksz

  Hozzávalók: 20 dkg füstölt sajt, 20 dkg apró szemű zabpehely, 5 dkg zabliszt, 1/2 tk só, 1/2 tk szódabikarbóna, 1 kiskanál csípős őrölt paprika, 1 ek egész köménymag, 1 ek pizza fűszerkeverék, 2 db tojás, 2 ek joghurt vagy tejföl, Elkészítése: A nagy lyukú reszelőn lereszelem a sajtot, és hozzákeverem az összes többi száraz… Tovább »

Csokis-zabpelyhes keksz

       Hozzávalók: 15 dkg finomliszt, 15 dkg zabpehely, 1 tk őrölt fahéj, 1 tk szódabikarbóna, 1/2 tk sütőpor, 1/4 tk só, 15 dkg puha vaj, 20 dkg cukor vagy  eritrit, 1 vaníliarúd, 1 ek mandula aroma, 1 tojás, 10 dkg étcsokoládé, apróra törve, 5 dkg fehér csokoládé, apróra törve, 5 dkg aszalt sárgabarack apróra… Tovább »

Spenót-pestós túrós nudli baconnal

     Hozzávalók a túrós nudlihoz: 50 dkg túró, 25 dkg liszt, 2 tojás, só A pestóhoz: 1 csokor spenót vagy 2 pűpos evőkanál parajkrém, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 dl olivaolaj, 10 dkg száraz, reszelt sajt, 2 ek sótlan mogyoró, 1 dl tejszín, A tetejére 10-15 dkg felkockázott bacon és reszelt sajt, Elkészítése: A pestó elkészítésével… Tovább »

Sörben pácolt tarja sütőtökös dödöllével

   Hozzávalók: 4 nagy szelet sertéstarja, só, bors, olivaolaj, 5 dkg vaj, 6 gerezd fokhagyma, 1/2 liter sör, A körethez: 30 dkg sütőtök, 2 szem burgonya, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, olaj Elkészítése: A sütést megelőző  este a tarjaszeletek mindkét oldalát olivaolajjal mekenem, majd besózom, borsozom, a sört aláöntöm, és rádobálom a szétnyomott fokhagymákat. Egy… Tovább »

Fokhagymás mangalicatarja sütőtökgánicával és hagymával

  Hozzávalók: 80 dkg mangalicatarja, só, bors, olivaolaj, 5 dkg vaj, 6 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg gyöngyhagyma, rozmaring, kakukkfű, 1 dl száraz fehérbor, 60 dkg sütőtök, 9 ek liszt, Elkészítése: A mangalicatarját ujjnyi vastag szeletekre vágom. Besózom, borsozom, és olivaolajjal mindkét oldalát bekenem. Egy fedeles tálba egy éjszakán át pihentetem a hűtőben…. Tovább »

Kakaós csiga

Hozzávalók: 30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 20 dkg fehér tönkölyliszt, 3 dkg élesztő, 2 db tojás, 2 ek eritrit, 25 dkg ráma margarin, 3 dl tej, A töltelékhez : 6 dkg holland kakaópor, 10 dkg eritrit, 1/4 dl olaj, Öntethez: 4 dl tej, 1 ek eritrit, Elkészítése: A meglangyosított tejben feloldom az eritritet, majd belemorzsolom… Tovább »

Zabpelyhes-aszalt gyümölcsös sütemény

  Hozzávalók : 5 db tojás, 15 dkg nádcukor vagy eritrit, 25 dkg zabpehely, 3 dl tej, 1 tk vaníliakivonat, 30 dkg aszalt gyümölcs , ( vörösáfonya, meggy, füge, stb ) Elkészítése: A tejet felforralom, és a zabpehelyre öntöm. Félreteszem, és hagyom, hogy egy kicsit megdagadjon. A tojássárgájákat a cukorral és a vaníliával habosra keverem…. Tovább »

Müzliszelet csokoládéval, banánnal és aszalványokkal

  Hozzávalók: 15 dkg mogyoró, tökmag, aszalt áfonya, aszalt sárgabarack vegyesen, 5 dkg 70 %-os étcsokoládé, 20 dkg zabpehely, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 2 db érett banán, Elkészítése: A magvakat, az aszalványokat, és a csokoládét aprítóba teszem, és durvára darálom. A zabpehellyel és a vilával szétnyomkodott banánnal összedolgozom. Fahéjjal ízesítem. Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!