Anna konyhája

Cavatelli készítése

          Hozzávalók: 400 g durumliszt, 200 ml kézmeleg víz  csipet só, Elkészítése: Durumlisztet azért használok, mert rugalmasabb, formatartóbb a tészta, és szerintem finomabb is ! A hozzávalókból tésztát gyúrok. A vizet fokozatosan adom hozzá, amíg kemény sima, rugalmas tésztát kapok, ami már nem ragad, és nem vesz fel több lisztet.A tésztát fóliába csomagolom,… Tovább »

Csuszatészta durumlisztből

   Hozzávalók: 50 dkg durumliszt, 2,5 dl langyos víz, csipet só Elkészítése: A hozzávalókból tésztát gyúrok. A vizet fokozatosan adom hozzá, annyit, hogy sima, rugalmas,  kemény, mégis formázható tésztamasszát kapjak. Fóliába csomagolom, és legalább fél órára a hűtőben pihentetem. A gyúrt tésztát vékonyra kinyújtom, a tésztasodró gép 5-6 fokozatáig sodorva, majd egy tiszta konyharuhán kiterítve… Tovább »

Spenótos-sonkás-mozzarellás gnocchi

         Hozzávalók 50 dkg gnocchihoz: 30 dkg főtt, áttört burgonya, 15 dkg rétesliszt, 2,5 dkg vaj, só, 1 db tojás, A mártáshoz: 30 dkg hámozott paradicsom, 30 dkg spenót, 1 tk szárított bazsalikom, 2 szál újhagyma, 3 gerezd zúzott fokhagyma 20 dkg főtt, füstölt sonka, ( bőr és zsírréteg nélkül ) só, bors, olívaolaj,… Tovább »

Zabpelyhes-mézes keksz

       Hozzávalók: 15 dkg cukor vagy édesítőszer, 20 dkg vajízű margarin, 2-3 ek méz, 7,5 dkg zabpehely, 7,5 kg kukoricapehely, 10 dkg liszt, 10 dkg kukoricaliszt, 2 tk szódabikarbóna, 10 dkg kókuszreszelék, 10 dkg 70 %-os étcsokoládé, Elkészítése: A csokoládét felaprítom. A cukrot, a mézet és a puha vajat habosra keverem.  A száraz hozzávalókat… Tovább »

Csípős-sajtos zabkeksz

  Hozzávalók: 20 dkg füstölt sajt, 20 dkg apró szemű zabpehely, 5 dkg zabliszt, 1/2 tk só, 1/2 tk szódabikarbóna, 1 kiskanál csípős őrölt paprika, 1 ek egész köménymag, 1 ek pizza fűszerkeverék, 2 db tojás, 2 ek joghurt vagy tejföl, Elkészítése: A nagy lyukú reszelőn lereszelem a sajtot, és hozzákeverem az összes többi száraz… Tovább »

Csokis-zabpelyhes keksz

       Hozzávalók: 15 dkg finomliszt, 15 dkg zabpehely, 1 tk őrölt fahéj, 1 tk szódabikarbóna, 1/2 tk sütőpor, 1/4 tk só, 15 dkg puha vaj, 20 dkg cukor vagy  eritrit, 1 vaníliarúd, 1 ek mandula aroma, 1 tojás, 10 dkg étcsokoládé, apróra törve, 5 dkg fehér csokoládé, apróra törve, 5 dkg aszalt sárgabarack apróra… Tovább »

Spenót-pestós túrós nudli baconnal

     Hozzávalók a túrós nudlihoz: 50 dkg túró, 25 dkg liszt, 2 tojás, só A pestóhoz: 1 csokor spenót vagy 2 pűpos evőkanál parajkrém, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 dl olivaolaj, 10 dkg száraz, reszelt sajt, 2 ek sótlan mogyoró, 1 dl tejszín, A tetejére 10-15 dkg felkockázott bacon és reszelt sajt, Elkészítése: A pestó elkészítésével… Tovább »

Sörben pácolt tarja sütőtökös dödöllével

   Hozzávalók: 4 nagy szelet sertéstarja, só, bors, olivaolaj, 5 dkg vaj, 6 gerezd fokhagyma, 1/2 liter sör, A körethez: 30 dkg sütőtök, 2 szem burgonya, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, olaj Elkészítése: A sütést megelőző  este a tarjaszeletek mindkét oldalát olivaolajjal mekenem, majd besózom, borsozom, a sört aláöntöm, és rádobálom a szétnyomott fokhagymákat. Egy… Tovább »

Fokhagymás mangalicatarja sütőtökgánicával és hagymával

  Hozzávalók: 80 dkg mangalicatarja, só, bors, olivaolaj, 5 dkg vaj, 6 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg gyöngyhagyma, rozmaring, kakukkfű, 1 dl száraz fehérbor, 60 dkg sütőtök, 9 ek liszt, Elkészítése: A mangalicatarját ujjnyi vastag szeletekre vágom. Besózom, borsozom, és olivaolajjal mindkét oldalát bekenem. Egy fedeles tálba egy éjszakán át pihentetem a hűtőben…. Tovább »

Kakaós csiga

Hozzávalók: 30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 20 dkg fehér tönkölyliszt, 3 dkg élesztő, 2 db tojás, 2 ek eritrit, 25 dkg ráma margarin, 3 dl tej, A töltelékhez : 6 dkg holland kakaópor, 10 dkg eritrit, 1/4 dl olaj, Öntethez: 4 dl tej, 1 ek eritrit, Elkészítése: A meglangyosított tejben feloldom az eritritet, majd belemorzsolom… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!