Anna konyhája

Cukkinis-lecsós ragu mellfilével és kapros nokedlival

      Hozzávalók: 1/2 kg mellfilé,, só, bors, fokhagymapor, 10 dkg szalonna, zsír, 3 ek olaj, 3 dkg vaj, 1 dl száraz, fehérbor, 50 dkg cukkini, (egy nagyobb cukkini fele ) 1 fej vöröshagyma, 1-1 db zöld,-piros,-sárga húsú paprika felkockázva, 1 db húsos  paradicsom felkockázva, 2 dl sűrű paradicsomlé, só, bors, bazsalikom, 3 gerezd fokhagyma, Elkészítése:… Tovább »

Lecsós-cukkinis ragu csirkecombbal és hagymás krumplipürével

  Hozzávalók: 2 db csirkecomb, só, bors, fokhagymapor, 3 ek olaj, 3 dkg vaj, 1 dl száraz, fehérbor, 50 dkg cukkini, (egy nagyobb cukkini fele ) 1 fej vöröshagyma, 10 dkg szalonna, zsír, 2 dl sűrű paradicsomlé, só, bors, bazsalikom, 3 gerezd fokhagyma, 1-1 db zöld,-piros,-sárga húsú paprika, 2 db paradicsom, ketchup, Elkészítése: A csirkecombokról… Tovább »

Zöldborsós paprikás csirke

  Hozzávalók: 4 db nagyobb csirkecomb, ( vagy 6 db kisebb ) só, 2 fej vöröshagyma, 2 db húsús zöldpaprika, 3 ek olaj, 2 ek őrölt pirospaprika, 2 db paradicsom, 80 dkg frissen kifejtett zöldborsó, 2 dl tejföl, 2 ek liszt, Elkészítése: A csirkecombról a bőrt lefejtem, majd a forgóknál kettévágom, enyhén besózom. A megtisztított… Tovább »

Pulykamell tárkonyos-gombás raguval

   Hozzávalók: 80 dkg pulykamellfilé, (vagy csirkemellfilé ) olaj, 3 dkg vaj, 1 dl száraz fehérbor, 50 dkg csiperkegomba, 1 fej vöröshagyma, só, bors, 1 kk cukor, 1 dl tej, 2 dl főzőtejszín, 2 szál friss tárkony, 1/2 citrom leve, 1 ek étk keményítő, Elkészítése: A pulykamellet felszeletelem, fólia között enyhén kiklopfolom, majd besózom, olajjal… Tovább »

Cukkinis, hagymás, paradicsomos kuszkusz sült pulykahússal

   Hozzávalók: 50-60 dkg pulykamellfilé, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, 2 szál friss rozmaring, 5 ek olaj, 5 dkg vaj, 1 dl száraz, fehérbor, liszt, Hozzávalók a körethez: 10 dkg kuszkusz, 2 dl leszűrt húsleves, 2 db salátacukkini, 3 ek olívaolaj, só, bors, 2 szál újhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 db csilipaprika, 3-4 db szilvaparadicsom,… Tovább »

Rakott cukkini kölessel és pulykamellel.

  Hozzávalók: 50 dkg pulykamellfilé, 40-50 dkg cukkini, 1 fej vöröshagyma, 12 dkg köles, 5 dkg vaj, 3-4 ek zabpehelyliszt, 5-6 dl tej, 10 dkg reszelt sajt, 1 kk őrölt szerecsendió, 1 kk őrölt fehér bors, só, 5-6 ek olaj, Elkészítése: A kölest enyhén sós vízben felteszem főni. Amikor felforr 15 percig kis lángon, lefedve… Tovább »

Borsós resztelt csirkemáj

Hozzávalók: 60 dkg csirkemáj szív nélkül, 50 dkg friss zöldborsó, 1 fej vöröshagyma, só, bors, 1 kk majoránna, 4 ek olaj, 1 kk őrölt pirospaprika, 1 ek liszt, Elkészítése: A borsot enyhén sód vízben, kb 15 perc alatt megfőzöm.  A megtisztított vöröshagymát finomra aprítom. Egy serpenyőben megforrósított olajon 3.4 perc alatt üvegesre pirítom.  A májat… Tovább »

Májropogós uborkasalátával

Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 1 ek vaj, 7 dkg liszt, 1 dl tej, só, bors, majoránna, 1 fej vöröshagyma, 1 db tojás, 3-4 ek zsemlemorzsa, olaj, a panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa, Elkészítése: A vajat felmelegítem, hozzáadok 7 dkg lisztet, és egészen világosra pirítom. Felöntöm a tejjel, kevergetve összeforralom, közben sózom. A tűzről leveszem, és hűlni… Tovább »

Zöldborsós-gombás csirkeragu

   Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 40 dkg gomba, 40 dkg zöldborsó, olaj, só, bors, csipet cukor, 1/2 dl száraz fehér bor, 5 dkg vaj, 1 dl főzőtejszín, 1 csokor petrezselyem levél Elkészítése: A csirkemellet felszeletelem, sózom, borsozom, majd egy kevés olajon körbepirítom. A húst kiszedem, és a maradék olajban… Tovább »

Csirkemell ropogós kukorica bundában

     Hozzávalók: 1 db csirkemell filé, só, bors, 2 egész tojás, 2 kk mustár, 4 gerezd áttört fokhagyma, 1 csipet cayenne-bors,( csilipaprika ) natúr kukoricapehely, 1 kk őrölt pirospaprika, olaj a sütéshez, Elkészítése: A csirkemellet 6 szeletre vágom, és két fólialap között enyhén kiklopfolom. Sózom, borsozom. A tojásokat villával felverem, majd hozzáadom az áttört fokhagymát,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!