Anna konyhája

Sziciliai tepsis csirkecomb

      Hozzávalók: 4 db egész csirkecomb, só, bors, 2 ek kakukkfű, 2 csokor petrezselyem, 4-5 ek olaj, 10-10 dkg zöld és fekete olivabogyó, 3 nagy fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 3 db sárga és piros kaliforniai paprika, 80 dkg hámozott, darabolt paradicsom, Elkészítése: A megmosott csirkecombot sózom, borsozom, petrezselyemmel, kakukkfűvel beszórom, és olajjal meglocsolom…. Tovább »

Zöldséges ragu zsemlegombóccal

    Hozzávalók a raguhoz: 1 db csirke mellfilé, 3 gerezd fokhagyma, 2 fej lila hagyma, 4 db pritamin paprika, 4 db paradicsom, 1 dl fehér bor, só, bors, bazsalikom, olaj Hozzávalók a zsemlegombóchoz: 5 db zsemle, kb 1/4 l tej, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem levél felaprítva, 2 tojás, só, bors, búzadara a… Tovább »

Sült csirkemellfilé magyaros kuszkusz körettel

     Hozzávalók: 4 db csirkemellfilé, olaj, csirke fűszerkeverék, 20 dkg kuszkusz, 2+2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 gej lila hagyma, 3-4 db piros húsú paprika, citromlé, 10 dkg füstölt sajt. 2 dl görög joghurt, őrölt fehér bors, só, bors, Elkészítése: A csirkemellet szárazra törlöm, majd olajjal belocsolom, beleforgatom.  Sózom, borsozom, és hűvös helyre félreteszem…. Tovább »

Csicseriborsós csirkecurry

Hozzávalók : 80 dkg csirkemellfilé, 1 fej vöröshagyma, olaj, 1 ek currypaszta vagy 2 ek curry fűszerkeverék, 1 tk őrölt római kömény, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, 25 dkg főtt csicseriborsó, 3 dl főzőtejszín, 1 kis csokor petrezselyem, 2 ek citromlé, Elkészítése: Ha nem konzerv csicseriborsót használok, akkor előző este beáztatom, és másnap a főzésével… Tovább »

Csirkés-gombás-tojásos tortillatekercs

Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 1 csomag újhagyma, 40 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, olivaolaj, só, bors, 1 piros kaliforniai paprika, 4 db tojás, 10 dkg reszelt sajt, 8 db tortillalap Elkészítése: Apró kockákra szelem a csirkemellet, felkarikázom az újhagymát, hosszában négybe vágom a gombát, és egészen apróra kockázom a szalonnát és a paprikát. Egy mélyebb… Tovább »

Fehérboros, fűszeres csirke sajttal

kb 6 dkg liszt, olaj vagy zsír, 1 nagy fej vöröshagyma, 5 dkg paradicsompüré 2 dl házi paradicsomlével hígítva, 1 csokor petrezselyem, 25 dkg csiperke gomba, 2-3 dl száraz fehérbor, 10 dkg sonka, 2 dl tejföl, Elkészítése: A csirkecombokat megmosom, leszárítom, majd sóval, borssal bedörzsölöm. 1/2 órát állni hagyom, majd lisztbe forgatom, és egy serpenyőben,… Tovább »

Kefirben pácolt csirke sajtos-sütőtök pogácsával

  Hozzávalók a sütőtökös pogácsához: 1 kg sütőtök, só, bors, 1 nagy pohár joghurt, 1 csokor újhagyma vagy egy nagy fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, zsiradék, 20 dkg reszelt sajt, Elkészítése: A csirkemellből szeleteket vágok, besózom, borsozom.  Egy tálba öntöm a kefirt, elkeverem benne a bazsalikomot, és beleforgatom a csirkemellet. Egy éjszakára… Tovább »

Tejszínben sült zöldborsós, baconos csirkecomb

  Hozzávalók: 8 db csirke felsőcomb, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, 3 szál újhagyma, 3 dl húsleves alaplé, (esetleg kockából ) 25-30 dkg zöldborsó-sárgarépa keverék, 3 dl főzőtejszín, 1 csokor petrezselyem, Elkészítése: A csirkecombokat besózom, borsozom és félreteszem. A felkockázott bacont egy serpenyőben kiolvasztom,és amikor már ropogós, kiszedem és félreteszem. A visszamaradt zsíradékban körbesütöm-pirítom a… Tovább »

Fehérboros, fűszeres csirke sajttal

  Hozzávalók : 8 db csirke felső comb, só, bors, bazsalikom, kb 6 dkg liszt, olaj vagy zsír, 1 nagy fej vöröshagyma, 5 dkg paradicsompüré 2 dl házi paradicsomlével hígítva, 1 csokor petrezselyem, 25 dkg csiperke gomba, 2-3 dl száraz fehérbor, 10 dkg sonka, 2 dl tejföl, Elkészítése: A csirkecombokat megmosom, leszárítom, majd sóval, borssal… Tovább »

Csípős tepsis-csirke zöldséges-tojásraguval

  Hozzávalók: 5 db csirkecomb, 4 gerezd fokhagyma, 3-4 ek csípős paprikakrém, 2-3 ek citromlé, 2 ek olaj, só, bors, 1 ek csirke fűszerkeverék, 2 dl száraz fehérbor, 3 ek folyékony méz, Párolt-kurkumás rizshez: 20-25 dkg rizs, 2 ek olaj, só, bors, 1 tk kurkuma, Tojásraguhoz: 30 dkg sárgarépa, 20 dkg zöldborsó, 1 db karalábé,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!