Anna konyhája

Őszibarackos galette

    Hozzávalók: 22 dkg liszt, 10 dkg hideg vaj, 1 db tojás, 1 ek porcukor, csipet só, 1/2 dl hideg víz, Töltelékhez: 50 dkg őszibarack,, 1 ek cukor, 1 citrom kifacsart leve, 1 ek étkezési keményítő, ízlés szerinti mennyiségben a következő fűszerek közül választok: vanília, őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg, őrölt kardamom, őrölt gyömbér, A… Tovább »

Cannoli

      Hozzávalók: 15 dkg liszt, 2,5 dkg fruktóz vagy cukor, 1 csipet só, 2 dkg vaj vagy margarin, 1 tojás, 2 ek édes, fehérbor, olaj és fém rolo-forma a sütéshez, A töltelékhez: 30 dkg túró vagy ricotta, 1 ek tejföl, 5 dkg fruktóz vagy méz, ( cukor) 1 citrom vagy narancs kandírozott (vagy csak… Tovább »

Almás fánkocskák

  Hozzávalók: 80 dkg alma megtisztítva, kb 25-30 dkg liszt, 1/2 csom sütőpor, 3 db tojás, 1 ek cukor, 1/2 kk őrölt fahéj, Elkészítése: Az almákat almareszelőn lereszelem, a levét kinyomkodom. Hozzáadom a cukrot, a fahéjat, és a tojásokat. Hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet. Galuska tészta sűrűségű masszát kell kapnom. A tarkedli sütő (vagy más… Tovább »

Tarkedli

      Hozzávalók: 70 dkg liszt 2,5 dkg friss élesztő, 1/2 l tej,  1 ek cukor, 3 db tojás, 1 csipet só, étolaj, Elkészítése: Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.  Egy tálba teszem a lisztet, a sót, közepébe ütöm a tojást, majd az élesztős tejjel simára keverem. Nokedli sűrűségű tésztát kapok. A tésztát… Tovább »

Őszibarackos pohárkrém

      Hozzávalók:(3-4 pohár ) 5-6 db, nagyobb, érett őszibarack, 25 dkg mascarpone, poharanként 3 db, durvára aprított zabkeksz, 2,5 dl habtejszín, 1 csom habfixáló, cukor vagy eritrit ízlés szerint, 1 citrom reszelt héja és leve, 1 ek étk. keményítő vagy vaníliás pudingpor, Elkészítése: Az őszibarackot megtisztítom, héját lehúzom és gerezdekre vágom. Megszórom 1 ek… Tovább »

Őszibarackos morzsatorta

   Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg vaj vagy margarin, 2 tk sütőpor, 6 dkg porcukor vagy édesítőszer, 1 db tojás, A töltelékhez: 80 dkg meghámozott, kimagozott őszibarack, 3 dl baracklé, 5 dkg cukor vagy édesítőszer,( ha elég édes a baracklé, elhagyható !) 2 ek étk. keményítő vagy vaníliás pudingpor, 1 ek vanília kivonat, 1… Tovább »

Sfogliatelle

   Hozzávalók: 30 dkg liszt, 10 dkg rétesliszt, 1 tojás, csipet só, 1 ek borecet, 1 tk zsír, 2-2,5 dl víz, A kenéshez: 15 dkg zsír, A töltelékhez: 5 dkg búzadara, 2 dl tej 10 dkg porcukor, 3 dkg vaj vagy margarin, 25 dkg túró vagy ricotta, 1 citrom vagy narancs reszelt héja, 1 csom…. Tovább »

Meggyes mákoskevert

    Hozzávalók: 3 db tojás, 20 dkg porcukor, 20 dkg darált mák, 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 dl tej, 0,5 dl olaj, 1 kk őrölt fahéj, 1 citrom lereszelt héja, 40-50 dkg kimagozott meggy, Elkészítése: A tojásokat habosra keverem a porcukorral. Folyamatos keverés közben hozzáadom az olajat, a mákot, majd váltogatva hozzákeverem a… Tovább »

Meggyes- csokis clafoutis

      Hozzávalók: 45-50 dkg kimagozott meggy, 4 egész tojás, 10 dkg porcukor vagy édesítőszer, 1 kk vanília őrlemény, 1 tk őrölt fahéj, csipet só, 2 dl habtejszín, 10 dkg liszt, 2 ek kakaó, 10 dkg étcsokoládé, vaj és liszt a piteforma kikenéséhez, Elkészítése: A tojásokat habosra keverem a cukorral, majd hozzáadom a fahéjat, a vaníliát,… Tovább »

Cseresznyés clafoutis

        Hozzávalók: 30 dkg kimagozott cseresznye, 15 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 10 dkg cukor, 2 dl natúr joghurt, 10 dkg vaj, 3 tojás, 1 citrom reszelt héja, csipet vaníliaőrlemény, Elkészítése: A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verem. A puha vajat a cukorral, a vaníliával, a citromhéjjal, és a 3 tojás sárgájával habosra keverjük. Hozzáadom… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!