Anna konyhája

Epertorta vaníliakrémmel

Hozzávalók: 50-60 dkg eper, A tésztához: 25 dkg liszt, 5 dkg darált mandula, 15 dkg vaj, 7 dkg cukor vagy édesítőszer, 1 db tojássárgája, csipet só, A krémhez: 3 dl tejszín vagy magas zsírtartalmú tej, 3 tojássárgája, 2 ek kukoricakeményítő, 2-3 ek cukor vagy édesítőszer, 1/2 rúd vanília, 2,5 dkg vaj, A díszítéshez: 1/2 csomag… Tovább »

Epres pohárkrém

    Hozzávalók: 60-80 dkg friss eper, 25 dkg túró, 3-4 ek natúr görög joghurt, 1 ek vanília kivonat, 2,5 dl tejszín, 1 csom. habfixáló, 10 db zabkeksz, cukor ízlés szerint, Elkészítése: Az epret szűrőbe teszem, és folyó víz alatt lemosom, majd alaposan lecsöpögtetem. A legszebb szemeket ( kb a felét ) félreteszem a díszítéshez,… Tovább »

Sajtos kréker

     Hozzávalók: 20 dkg liszt, 20 dkg vaj, 20 dkg reszelt sajt, só, 2 tojássárgája, Elkészítése: A felkockázott hideg vajat összemorzsolom a liszttel és a sóval, majd hozzágyúrom a reszelt sajtot, és a tojássárgákat. Alaposan kidolgozom, majd cipót formázok. Fóliába csomagolom, és fél órát hideg helyen pihentetem.  3-4 mm vastagságúra kisodrom, és 8 cm… Tovább »

Ízletes forgácsfánk

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 5 dkg vaj, 1 ek cukor, csipet só, 2 csom. vaníliás cukor, 0,5 dl tejföl, 0,5 dl tej, 2 tojássárgája, 1 dkg élesztő, 2 ek rum, olaj a sütéshez, 20 dkg sárgabarack lekvár, Elkészítése: A meglangyosított tejben elkeverem a cukrot, belemorzsolom az élesztőt, és pár perc alatt felfuttatom. A lisztet simára… Tovább »

Rózsafánk

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 2 egész tojás, só, 1 ek rum, 2,5 dkg vaj, tejföl, sárgabarack lekvár, porcukor a szóráshoz, Elkészítése: A lisztet elmorzsolom a vajjal, egy csipet sóval megsózom, majd hozzáadom a tojást, a rumot, és annyi tejfölt, hogy puha tésztát tudjak gyúrni. 1-2 órát hűvös helyen pihentetem, majd vékonyra nyújtom.  3 különböző méretű,… Tovább »

Az igazi krumplipogácsa

Hozzávalók:  kb 50 db 90 dkg főtt, áttört burgonya, 30 dkg liszt, 1 tojás, 1 tk só, kb 2 ek zsír a tetejére, Elkészítése: A lisztet és az áttört burgonyát megsózom, majd a tojást hozzáadva, könnyen alakítható, lágy tésztát gyúrok. Kisodrom, és pogácsa szaggatóval kiszaggatom. A tetejét a szaggatóval 2x, egymásra merőlegesen bemetszem, majd diónyi… Tovább »

Zabpelyhes-mézes keksz

       Hozzávalók: 15 dkg cukor vagy édesítőszer, 20 dkg vajízű margarin, 2-3 ek méz, 7,5 dkg zabpehely, 7,5 kg kukoricapehely, 10 dkg liszt, 10 dkg kukoricaliszt, 2 tk szódabikarbóna, 10 dkg kókuszreszelék, 10 dkg 70 %-os étcsokoládé, Elkészítése: A csokoládét felaprítom. A cukrot, a mézet és a puha vajat habosra keverem.  A száraz hozzávalókat… Tovább »

Citromtorta

         Hozzávalók a tésztához: 16 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 főtt tojás sárgája, 1 tojás sárgája, 1 ek vanília kivonat, csipet só, 24 dkg félfogós süteményliszt,  Hozzávalók a krémhez: 1 citrom reszelt héja, 3 citrom kifacsart és átszűrt leve, ( 2 dl ) 3 egész tojás, 3 tojás sárgája, 15 dkg porcukor, 14,5… Tovább »

Csípős-sajtos zabkeksz

  Hozzávalók: 20 dkg füstölt sajt, 20 dkg apró szemű zabpehely, 5 dkg zabliszt, 1/2 tk só, 1/2 tk szódabikarbóna, 1 kiskanál csípős őrölt paprika, 1 ek egész köménymag, 1 ek pizza fűszerkeverék, 2 db tojás, 2 ek joghurt vagy tejföl, Elkészítése: A nagy lyukú reszelőn lereszelem a sajtot, és hozzákeverem az összes többi száraz… Tovább »

Meggyes-túrós pite

         Hozzávalók: 24 dkg liszt, 10 dkg vaj, 5 dkg cukor, 1 db tojás, só, zabpehely a szóráshoz, A túrókrémhez: 25 dkg túró, 25 dkg mascarpone, 5 dkg cukor, 1 db tojás, 1 db tojássárgája, 1 ek citromlé, A  meggyréteghez: 40-50 dkg kimagozott meggy, 5 dkg cukor, 1/2 citrom reszelt héja, 2… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!