Anna konyhája

Meggyes mákoskevert

    Hozzávalók: 3 db tojás, 20 dkg porcukor, 20 dkg darált mák, 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 dl tej, 0,5 dl olaj, 1 kk őrölt fahéj, 1 citrom lereszelt héja, 40-50 dkg kimagozott meggy, Elkészítése: A tojásokat habosra keverem a porcukorral. Folyamatos keverés közben hozzáadom az olajat, a mákot, majd váltogatva hozzákeverem a… Tovább »

Meggyes- csokis clafoutis

      Hozzávalók: 45-50 dkg kimagozott meggy, 4 egész tojás, 10 dkg porcukor vagy édesítőszer, 1 kk vanília őrlemény, 1 tk őrölt fahéj, csipet só, 2 dl habtejszín, 10 dkg liszt, 2 ek kakaó, 10 dkg étcsokoládé, vaj és liszt a piteforma kikenéséhez, Elkészítése: A tojásokat habosra keverem a cukorral, majd hozzáadom a fahéjat, a vaníliát,… Tovább »

Cseresznyés clafoutis

        Hozzávalók: 30 dkg kimagozott cseresznye, 15 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 10 dkg cukor, 2 dl natúr joghurt, 10 dkg vaj, 3 tojás, 1 citrom reszelt héja, csipet vaníliaőrlemény, Elkészítése: A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verem. A puha vajat a cukorral, a vaníliával, a citromhéjjal, és a 3 tojás sárgájával habosra keverjük. Hozzáadom… Tovább »

Fahéjas, almás palacsinta

  Hozzávalók: 20 dkg liszt, pici só, 2 tojás, 3 dl tej, 1,5 – 2 dl szóda, vagy szénsavas ásványvíz, 20 dkg savanykás alma lereszelve, 2 ek étolaj Elkészítése. Egy tálba kimérem a lisztet, sózom, közepébe ütöm a tojásokat, és folyamatos keverés mellett öntöm hozzá a tejet, majd tovább hígítom a szódával. Mikor teljesen sima,… Tovább »

Epres kosárkák

Hozzávalók a tésztához : 25 dkg liszt, 5 dkg darált mandula, 15 dkg vaj, 7 dkg cukor vagy édesítőszer, 1 db tojássárgája, csipet só, A krémhez: 1 csomag vanília ízű, főzhető pudingpor, 5 dl tej, cukor ízlés szerint ( 3-4 ek ) 2,5 dl habtejszín, 1 csom habfixáló, 60 dkg eper Elkészítése: A tésztához a… Tovább »

Epres joghurt torta

     Hozzávalók: 20 dkg zabkeksz, 5 dkg fehér csokoládé, 8 dkg vaj, 40 dkg eper + a díszítéshez, 75 dkg natúr görög joghurt, 25 gr zselatinpor, 15 dkg porcukor vagy édesítőszer, 1/2 citrom lereszelt héja és a kifacsart leve, 4 + 1 dl habtejszín, 2 + 1/2 csomag habfixáló, Elkészítése: A kekszet papírzacskóba teszem,… Tovább »

Angol csokis-zabpelyhes keksz

   Hozzávalók: 15 dkg liszt, 8 dkg zabpehely, 8 dkg kukoricapehely, 20 dkg cukor vagy édesítőszer, 1 tk őrölt fahéj, 1 tk szódabikarbóna, 1/2 tk sütőpor, csipet só, 1 kávéskanál vaníliaőrlemény, 15 dkg puha vaj, 1 db tojás, 10 dkg étcsokoládé apróra törve, 5 dkg fehér csokoládé apróra törve, 2 dkg aprított, kimagozott aszalt datolya,… Tovább »

Kukoricapelyhes, sajtos keksz

       Hozzávalók: 10 dkg apró szemű zabpehely, 15 dkg kukoricapehely, 12 dkg reszelt sajt, 1 tojás, 10 dkg vaj vagy margarin, 1 tk őrölt pirospaprika, só, bors Elkészítése: A kimért kukoricapelyhet egy papírzacskóba teszem, és sodrófával durvára aprítom. A hozzávalókat egy keverőtálba kimérem, és kézzel összedolgozom. Egy 30 x 40 cm-es tepsit a négy sarkánál… Tovább »

Tejszínes túrókrém eperrel

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 2 ek tejföl, 2,5 dl habtejszín, 1 csomag habfixáló, 2 ek porcukor vagy ízlés szerint, 1 ek vaníliakivonat, Elkészítése: Az epret egy szűrőkanálba téve, folyó víz alatt lemosom, majd lecsöpögtetem. A legszebb szemeket félreteszem a díszítéshez, a többit feldarabolom. Turmixgépbe teszem a tejfölt, a cukrot,a vaníliát, majd apránként adagolva hozzáteszem… Tovább »

Epertorta vaníliakrémmel

Hozzávalók: 50-60 dkg eper, A tésztához: 25 dkg liszt, 5 dkg darált mandula, 15 dkg vaj, 7 dkg cukor vagy édesítőszer, 1 db tojássárgája, csipet só, A krémhez: 3 dl tejszín vagy magas zsírtartalmú tej, 3 tojássárgája, 2 ek kukoricakeményítő, 2-3 ek cukor vagy édesítőszer, 1/2 rúd vanília, 2,5 dkg vaj, A díszítéshez: 1/2 csomag… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!