Anna konyhája

Túrós batyu

       Hozzávalók: (15 db-hoz ) 60 dkg liszt, 8 dkg olvasztott vaj, 1 csom vaníliás cukor, csipet só, kb 3 dl tej, 1 db citrom reszelt héja, 8 dkg cukor, 2 tojássárgája, 4 dkg élesztő, A töltelékhez: 50 dkg túró, 2 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor, 4-5 ek cukor, 3 ek búzadara, 1 citrom… Tovább »

Krumplis pogácsa

  Hozzávalók : 25 dkg ráma margarin, 25 dkg liszt, 25 dkg főtt,áttört burgonya, 1 tk só, Elkészítése: A burgonyát egészben megfőzöm. Megtisztítom, és krumplinyomón áttöröm. A lisztet megsózom, majd a felkockázott vajjal összemorzsolom. Hozzáadom a kihűlt burgonyát, és összegyúrom a tésztát. Folpackba csomagolom, és egy éjszakára beteszem a hűtőbe. A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtom,… Tovább »

Csokis-zabpelyhes keksz

       Hozzávalók: 15 dkg finomliszt, 15 dkg zabpehely, 1 tk őrölt fahéj, 1 tk szódabikarbóna, 1/2 tk sütőpor, 1/4 tk só, 15 dkg puha vaj, 20 dkg cukor vagy  eritrit, 1 vaníliarúd, 1 ek mandula aroma, 1 tojás, 10 dkg étcsokoládé, apróra törve, 5 dkg fehér csokoládé, apróra törve, 5 dkg aszalt sárgabarack apróra… Tovább »

Ropogós sajtchips

Hozzávalók: reszelt sajt Elkészítése: A reszelt sajtból egy csippentésnyi mennyiséget halmozok a mikró tálcájára.  4-5 halmot rakok, figyelembe véve, hogy a halmok szét fognak terülni. Szerintem a natúr változat a legjobb, de lehet fűszerezni, vagy magokkal beszórni is. A mikrót a legerősebb fokozatra állítom, és addig sütöm, amíg enyhe sistergés mellett , vékony lappá szétterülve,… Tovább »

Túrós-ribizlis felfújt

    Hozzávalók: (6-8 adaghoz ) 30 dkg túró, 1 rúd vanília, 18 dkg cukor vagy 20 dkg eritrit, 3 tojás, 1 citrom reszelt héja, 12 dkg liszt, 15 dkg ribizli, vaj és nádcukor a forma kikenéséhez, Elkészítése: A túrót a cukorral, a citromhéjjal, a vanília kikapart magjával, és a tojássárgájával habosra keverem. A tojásfehérjéket egy… Tovább »

Kókuszos-csokis pohárkrém

      Hozzávalók: 2 dkg keményítő, 1 dkg kakaópor, 1 dkg karobpor, 7 dkg eritrit vagy 5 dkg cukor, 3 tojássárgája, 4 dl tej, 8 dkg 70 %-os étcsokoládé, poharanként 2-3 db kókuszos zabkeksz, A tetejére: 120 ml habtejszín, 1 csom. habfixáló, 10 dkg mascarpone, kókuszreszelék, Elkészítése: A keményítőt, az édesítőszert, a kakaó,-és karobport  a… Tovább »

Banános sós-karamellás pohárkrém

Hozzávalók: (4-5 pohárhoz ) 3 érett banán, 15 dkg nádcukor, 10 dkg cukor, 0,8 dl tejszín, 5 dkg vaj, csipet só, 4 tojás, 30 dkg mascarpone, citromlé, Elkészítése: A tojásokat szétválasztom, és a tojássárgákat a cukorral habosra keverem. majd a mascarponét is hozzáadom. A tojásfehérjéket egy csipet sóvak kemény habbá verem, majd a mascarponés krémhez… Tovább »

Sajtos keksz

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 tk sütőpor, 1 tk só, 10 dkg hideg margarin vagy vaj, 6 dkg reszelt sajt, 5 dkg vegyes mag, ( napraforgó,- len,- szezámmag, ) 1 dl hideg víz, Elkészítése: A hideg margarint felkockázom, és gyors mozdulatokkal összemorzsolom a sütőporos liszttel. Megsózom, hozzáadom a reszelt sajtot, és a magokat. Meglocsolom… Tovább »

Citromos keksz

    Hozzávalók: 10 dkg vaj, 5 dkg cukor vagy édesítőszer, 5 dkg kókuszreszelék, 1 citrom lereszelt héja és kifacsart leve, 10 dkg liszt, Elkészítése: A vajat a mikróban meglágyítom, majd habosra keverem az édesítőszerrel.  Hozzáadom a kókuszreszeléket, a citrom lereszelt héját és levét, majd a lisztet. Egy krémes állagú, könnyen formázható masszát kapok. Sütőfóliával… Tovább »

Zöldcitromos-avokádós sajttorta

Hozzávalók: 3 db lime, 25 dkg csokoládés zabkeksz, 10 dkg vaj, 10 gr zselatin, 4 dl habtejszín, 1 csom habfixáló, 30 dkg natúr krémsajt, 1 db avokádó, 15 dkg édesítőszer vagy cukor, Elkészítése: Lereszelem a lime-ok héját, az egyikét félreteszem a díszítéshez. Egy lime levét kifacsarom. A kekszet aprítóba teszem a puha vajjal együtt, és… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!