Anna konyhája

Sajtos kréker

     Hozzávalók: 20 dkg liszt, 20 dkg vaj, 20 dkg reszelt sajt, só, 2 tojássárgája, Elkészítése: A felkockázott hideg vajat összemorzsolom a liszttel és a sóval, majd hozzágyúrom a reszelt sajtot, és a tojássárgákat. Alaposan kidolgozom, majd cipót formázok. Fóliába csomagolom, és fél órát hideg helyen pihentetem.  3-4 mm vastagságúra kisodrom, és 8 cm… Tovább »

Az igazi krumplipogácsa

Hozzávalók:  kb 50 db 90 dkg főtt, áttört burgonya, 30 dkg liszt, 1 tojás, 1 tk só, kb 2 ek zsír a tetejére, Elkészítése: A lisztet és az áttört burgonyát megsózom, majd a tojást hozzáadva, könnyen alakítható, lágy tésztát gyúrok. Kisodrom, és pogácsa szaggatóval kiszaggatom. A tetejét a szaggatóval 2x, egymásra merőlegesen bemetszem, majd diónyi… Tovább »

Csípős-sajtos zabkeksz

  Hozzávalók: 20 dkg füstölt sajt, 20 dkg apró szemű zabpehely, 5 dkg zabliszt, 1/2 tk só, 1/2 tk szódabikarbóna, 1 kiskanál csípős őrölt paprika, 1 ek egész köménymag, 1 ek pizza fűszerkeverék, 2 db tojás, 2 ek joghurt vagy tejföl, Elkészítése: A nagy lyukú reszelőn lereszelem a sajtot, és hozzákeverem az összes többi száraz… Tovább »

Sajtos kréker húsvétra

    Hozzávalók : 30 dkg liszt, 1 tk sütőpor, 25 dkg túró, 20 dkg vaj, 1 ek tejföl, 15 dkg reszelt sajt, só, 1 tojás a lekenéshez, magok a szóráshoz: kömény,- szezám,- lenmag, Elkészítése: A sütőporos liszttel elmorzsolom a túrót, a felkockázott vajat, a sót, és a reszelt sajtot. Hozzáadom a tejfölt, és sima tésztát… Tovább »

Krumplis pogácsa

  Hozzávalók : 25 dkg ráma margarin, 25 dkg liszt, 25 dkg főtt,áttört burgonya, 1 tk só, Elkészítése: A burgonyát egészben megfőzöm. Megtisztítom, és krumplinyomón áttöröm. A lisztet megsózom, majd a felkockázott vajjal összemorzsolom. Hozzáadom a kihűlt burgonyát, és összegyúrom a tésztát. Folpackba csomagolom, és egy éjszakára beteszem a hűtőbe. A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtom,… Tovább »

Ropogós sajtchips

Hozzávalók: reszelt sajt Elkészítése: A reszelt sajtból egy csippentésnyi mennyiséget halmozok a mikró tálcájára.  4-5 halmot rakok, figyelembe véve, hogy a halmok szét fognak terülni. Szerintem a natúr változat a legjobb, de lehet fűszerezni, vagy magokkal beszórni is. A mikrót a legerősebb fokozatra állítom, és addig sütöm, amíg enyhe sistergés mellett , vékony lappá szétterülve,… Tovább »

Sajtos keksz

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 tk sütőpor, 1 tk só, 10 dkg hideg margarin vagy vaj, 6 dkg reszelt sajt, 5 dkg vegyes mag, ( napraforgó,- len,- szezámmag, ) 1 dl hideg víz, Elkészítése: A hideg margarint felkockázom, és gyors mozdulatokkal összemorzsolom a sütőporos liszttel. Megsózom, hozzáadom a reszelt sajtot, és a magokat. Meglocsolom… Tovább »

Aszalt paradicsomos grissini

      Hozzávalók: 25 dkg margarin, 10+30 dkg liszt, 1 tk só, 1 kk borecet, 2 dl hideg víz, 2 tojás, 5-8 dkg aprított aszalt paradicsom, tengeri só, Elkészítése: Gyors mozdulatokkal összegyúrom a szoba hőmérsékletű margarint 10 dkg liszttel.Négyzetes alakúra formázom, és a hűtőbe teszem. 30 dkg lisztet elkeverem a sóval, a hideg vízzel, és… Tovább »

Túrós grissini

  Hozzávalók: 25 dkg liszt, 20dkg túró, 1 tk só, 1,5 dkg élesztő, 5 dkg vaj, 1 tojás, 2 ek tejföl, szezámmag a szóráshoz, Elkészítése: Tálba teszem az átszitált a lisztet, a sót, a vajat, az élesztőt, és az egészet elmorzsolom. Hozzáadom a tojást és a tejfölt, majd sima tésztát gyúrok. Fóliába csomagolom, és egy… Tovább »

Krumplis Lángos

  Hozzávalók: 2 db közepes, héjában főtt, áttört burgonya, 2 dkg éesztő, 1 kk cukor, 50 dkg liszt, só, a burgonya főzőleve, olaj a sütéshez Feltéthez: tejföl, áttört fokhagyma, reszelt sajt, Elkészítése: A megtisztított, felszeletelt burgonyát sós vízben puhára főzöm.Leszűröm, és a főzővizét félreteszem. A leszűrt burgonyát áttöröm, langyosra hűtöm. A kelesztőtálba teszem a lisztet,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!