Anna konyhája

Krumplis pogácsa

  Hozzávalók : 25 dkg ráma margarin, 25 dkg liszt, 25 dkg főtt,áttört burgonya, 1 tk só, Elkészítése: A burgonyát egészben megfőzöm. Megtisztítom, és krumplinyomón áttöröm. A lisztet megsózom, majd a felkockázott vajjal összemorzsolom. Hozzáadom a kihűlt burgonyát, és összegyúrom a tésztát. Folpackba csomagolom, és egy éjszakára beteszem a hűtőbe. A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtom,… Tovább »

Ropogós sajtchips

Hozzávalók: reszelt sajt Elkészítése: A reszelt sajtból egy csippentésnyi mennyiséget halmozok a mikró tálcájára.  4-5 halmot rakok, figyelembe véve, hogy a halmok szét fognak terülni. Szerintem a natúr változat a legjobb, de lehet fűszerezni, vagy magokkal beszórni is. A mikrót a legerősebb fokozatra állítom, és addig sütöm, amíg enyhe sistergés mellett , vékony lappá szétterülve,… Tovább »

Sajtos keksz

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 tk sütőpor, 1 tk só, 10 dkg hideg margarin vagy vaj, 6 dkg reszelt sajt, 5 dkg vegyes mag, ( napraforgó,- len,- szezámmag, ) 1 dl hideg víz, Elkészítése: A hideg margarint felkockázom, és gyors mozdulatokkal összemorzsolom a sütőporos liszttel. Megsózom, hozzáadom a reszelt sajtot, és a magokat. Meglocsolom… Tovább »

Aszalt paradicsomos grissini

      Hozzávalók: 25 dkg margarin, 10+30 dkg liszt, 1 tk só, 1 kk borecet, 2 dl hideg víz, 2 tojás, 5-8 dkg aprított aszalt paradicsom, tengeri só, Elkészítése: Gyors mozdulatokkal összegyúrom a szoba hőmérsékletű margarint 10 dkg liszttel.Négyzetes alakúra formázom, és a hűtőbe teszem. 30 dkg lisztet elkeverem a sóval, a hideg vízzel, és… Tovább »

Túrós grissini

  Hozzávalók: 25 dkg liszt, 20dkg túró, 1 tk só, 1,5 dkg élesztő, 5 dkg vaj, 1 tojás, 2 ek tejföl, szezámmag a szóráshoz, Elkészítése: Tálba teszem az átszitált a lisztet, a sót, a vajat, az élesztőt, és az egészet elmorzsolom. Hozzáadom a tojást és a tejfölt, majd sima tésztát gyúrok. Fóliába csomagolom, és egy… Tovább »

Krumplis Lángos

  Hozzávalók: 2 db közepes, héjában főtt, áttört burgonya, 2 dkg éesztő, 1 kk cukor, 50 dkg liszt, só, a burgonya főzőleve, olaj a sütéshez Feltéthez: tejföl, áttört fokhagyma, reszelt sajt, Elkészítése: A megtisztított, felszeletelt burgonyát sós vízben puhára főzöm.Leszűröm, és a főzővizét félreteszem. A leszűrt burgonyát áttöröm, langyosra hűtöm. A kelesztőtálba teszem a lisztet,… Tovább »

Rozmaringos ropogós keksz

   Hozzávalók: 20 dkg liszt, lehet teljes kiőrlésű is, 1 tk só, (máltai fűszersó ) csipet cukor, 2 ek friss, finomra vágott rozmaring, 2 ek olivaolaj, kb 1 dl hideg víz, Elkészítése: Összekeverem a lisztet, a sót, a rozmaringot, megszórom egy csipet cukorral, majd hozzáadom az olajat, és annyi hideg vizet, hogy egy rugalmas tésztát… Tovább »

Szezámmagos fonott koszorú

   Hozzávalók az öregtésztához: 50 dkg liszt, 1 dkg friss élesztő, 1/2 tk só, 3 dl langyos víz, Az öregtészta elkészítése: A hozzávalókat géppel alaposan összedolgozom, majd szoba hőmérsékleten hagyom egy éjszakára. Másnap a szükséges mennyiséget kiveszem belőle. ( 20 dkg-t ) A többit átgyúrom. Egy tálat vékonyan olivaolajjal kikenek, beleforgatom a felesleges öregtésztát, és… Tovább »

Krémsajtos ropogós

  Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg vaj, 10 dkg krémsajt, 1 tojássárgája+ a fehérje a lekenéshez, 1 tk só, magok a szóráshoz. szezám,- len-, kömény,-..stb Elkészítése: A lisztet a vajjal, a sóval, és a krémsajttal elmorzsolom, majd hozzáadom a tojássárgáját, és összegyúrom. Enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtom, majd a félretett tojásfehérjével bekenem. Rászórom a… Tovább »

Fűszeres, teljes kiőrlésű grissini

  Hozzávalók: 20 dkg liszt, 20 dkg teljes kiőrlésű liszt, 1 tk só, 1,5 dkg friss élesztő, 2 dl langyos víz, 3 ek olivaolaj az aszalt paradicsomról, 4-5 db aszalt paradicsom, 1-2 csipet szárított csili, 1 evőkanálnyi parmezán feldarabolva,, 5 dkg házi, füstölt sonka feldarabolva, 1 tk aprított, friss rozmaring, 1 citrom reszelt héja, Elkészítése:… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!