Anna konyhája

Fokhagymás vaddisznómáj lencsével

     Hozzávalók: 80 dkg vaddisznómáj, (vagy sertés, borjú.. ) 1 nagy fej vöröshagyma, olaj, 50 dkg lencse, 4 ek paradicsompüré, 2 ek mustár, 4 db babérlevél, só, bors, őrölt szerecsendió, 1 fej fokhagyma felszeletelve, liszt a forgatáshoz, tej az áztatáshoz, disznózsír a sütéshez, Elkészítése: A lencsét előző este hideg vízbe teszem, és reggelig áztatom…. Tovább »

Csevapcsicsa

    Hozzávalók: 30 dkg marhaszegy, 30 dkg marhanyak, 30 dkg sertésdagadó, 30 dkg sertéscomb, 30 dkg birkacomb, 20 dkg füstölt szalonna, só, bors, 5-6 gerezd zúzott fokhagyma, 2 tk kakukkfű, 2 ek őrölt pirospaprika, 2 fej vöröshagyma ledarálva, 2 ek szódabikarbóna, Elkészítése: Az ötféle húst a szalonnával együtt ledarálom. A fűszerekkel ízesítem, majd jól összegyúrom… Tovább »

Sajtos, csőben sült karfiol

      Hozzávalók: 1 nagyobb fej karfiol, 4 közepes burgonya, só, bors, bazsalikom, olaj, 30 dkg sertés darálthús, 1 fej vöröshagyma, 1 ek őrölt pirospaprika, 2 dkg vaj, 2 csapott ek liszt, 2,5-3 dl tej, 2 egész tojás, 3 ek tejföl, 2 x 10 dkg reszelt sajt, Elkészítése: A darált húsos töltelékkel kezdem. A vöröshagymát… Tovább »

Spenót-pestós túrós nudli baconnal

     Hozzávalók a túrós nudlihoz: 50 dkg túró, 25 dkg liszt, 2 tojás, só A pestóhoz: 1 csokor spenót vagy 2 pűpos evőkanál parajkrém, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 dl olivaolaj, 10 dkg száraz, reszelt sajt, 2 ek sótlan mogyoró, 1 dl tejszín, A tetejére 10-15 dkg felkockázott bacon és reszelt sajt, Elkészítése: A pestó elkészítésével… Tovább »

Sörben pácolt tarja sütőtökös dödöllével

   Hozzávalók: 4 nagy szelet sertéstarja, só, bors, olivaolaj, 5 dkg vaj, 6 gerezd fokhagyma, 1/2 liter sör, A körethez: 30 dkg sütőtök, 2 szem burgonya, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, olaj Elkészítése: A sütést megelőző  este a tarjaszeletek mindkét oldalát olivaolajjal mekenem, majd besózom, borsozom, a sört aláöntöm, és rádobálom a szétnyomott fokhagymákat. Egy… Tovább »

Fokhagymás mangalicatarja sütőtökgánicával és hagymával

  Hozzávalók: 80 dkg mangalicatarja, só, bors, olivaolaj, 5 dkg vaj, 6 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg gyöngyhagyma, rozmaring, kakukkfű, 1 dl száraz fehérbor, 60 dkg sütőtök, 9 ek liszt, Elkészítése: A mangalicatarját ujjnyi vastag szeletekre vágom. Besózom, borsozom, és olivaolajjal mindkét oldalát bekenem. Egy fedeles tálba egy éjszakán át pihentetem a hűtőben…. Tovább »

Székely káposzta

  Hozzávalók: 20 dkg húsos szalonna, 1 fej vöröshagyma, 50 dkg sertéscomb, 1 ek őrölt paprika, 1/4 tk őrölt kömény, 2 db babérlevél, 50 dkg savanyú káposzta, 3dl tejföl, Elkészítése: Közepes lángon kiolvasztom a felkockázott szalonna zsírját, majd üvegesre párolom rajta a felaprított vöröshagymát. Hozzáadom a felkockázott húst, és zsírjára sütöm. Mikor a felülete megpörkölődött,… Tovább »

Házi cserkészkolbász lilahagymás gombaágyon

  Hozzávalók: 30 dkg ( 3 szál ) friss, füstöletlen házi cserkészkolbász, 2 nagy fej lila hagyma, 25 dkg csiperke gomba, 2,5 dkg vaj, 2 ek olivaolaj, 1 ek barna cukor, 2 ek balzsamecet, só, 2 dl száraz vörösbor, Elkészítése: A megtisztított lila hagymát hosszában félbevágom, és vékonyra felkarikázom. A vajat és a z olivaolajat… Tovább »

Bundás virsli

  Hozzávaló: 25 dkg főtt, áttört burgonya, 25 dkg liszt, 2 dkg élesztő, langyos tej + 1 kk cukor, 1 db tojás, 1 ek olaj, só, 6 pár virsli, 1 felvert tojás a lekenéshez, 10-15 dkg száraz, reszelt sajt a beszóráshoz, sima mustár a tésztacsíkok lekenéséhez, olaj a tepsi kikenéséhez, Elkészítése: A burgonyát összegyúrjuk a… Tovább »

Pörkölt zöldséges rizzsel

  Hozzávalók: 1,5 kg sertés apróhús, ( csülökhús, a csontról lefejtve ) mérettől függően 2-3 db vöröshagyma, 2 ek őrölt pirospaprika, só, 2 db zöld paprika, 2 db paradicsom, 1-2 csilipaprika, 2 ek mangalicazsír, száraz vörösbor,   Elkészítése: Lassú tűzön a zsírt felmelegítem, hozzáadom a felaprított vöröshagymát, és kevergetve üvegesre párolom. Hozzáadom a felkockázott apróhúst,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!