Anna konyhája

Cukkinis-lecsós ragu zöld metélttel

    Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús, 60-70 dkg cukkini, (egy nagyobb cukkini fele ) 1 fej vöröshagyma, 10 dkg szalonna, zsír, 2 dl sűrű paradicsomlé, 1 dl fehérbor, só, bors, bazsalikom, 3 gerezd fokhagyma, 3 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, reszelt sajt a szóráshoz, tetszés szerinti mennyiségben. Elkészítése: A megtisztított cukkinit lereszelem, besózom és… Tovább »

Cukkinis, hagymás, paradicsomos kuszkusz sült pulykahússal

   Hozzávalók: 50-60 dkg pulykamellfilé, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, 2 szál friss rozmaring, 5 ek olaj, 5 dkg vaj, 1 dl száraz, fehérbor, liszt, Hozzávalók a körethez: 10 dkg kuszkusz, 2 dl leszűrt húsleves, 2 db salátacukkini, 3 ek olívaolaj, só, bors, 2 szál újhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 db csilipaprika, 3-4 db szilvaparadicsom,… Tovább »

Hagymás tarja krumplinyakkal

Hozzávalók: 4 szelet tarja, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 szál újhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg császárszalonna, só, bors, 1 csokor snidling, 2 ek mustár, 5 ek olaj, 5 dkg vaj, 1 dl száraz, fehérbor, A burgonyás gunárnyakhoz: 50 dkg burgonya, 15 dkg liszt, só, Elkészítése: A tarjaszeleteket megsózom, borsozom, mustárral mindkét oldalát bekenem, olajjal… Tovább »

Spenótos-sonkás-mozzarellás gnocchi

         Hozzávalók 50 dkg gnocchihoz: 30 dkg főtt, áttört burgonya, 15 dkg rétesliszt, 2,5 dkg vaj, só, 1 db tojás, A mártáshoz: 30 dkg hámozott paradicsom, 30 dkg spenót, 1 tk szárított bazsalikom, 2 szál újhagyma, 3 gerezd zúzott fokhagyma 20 dkg főtt, füstölt sonka, ( bőr és zsírréteg nélkül ) só, bors, olívaolaj,… Tovább »

Sertéskaraj paradicsomos szószban, nudlival

    Hozzávalók: 6 szelet sertés karaj, só,  sertés fűszerkeverék, olaj, 2 nagy fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 2 dl sűrű paradicsomlé, 2 dl száraz fehérbor, Elkészítése: A karaj szeleteket olajjal vékonyan bekenem, megsózom és a fűszerkeverékkel alaposan bedörzsölöm. Egy fedeles tálba rendezem, és legalább 1 napra a hűtőbe teszem, érlelem. Egy mélyebb serpenyőben 3 ek… Tovább »

Mozzarellás frittata

    Hozzávalók: 1 db kaliforniai paprika, 10 dkg házi füstölt nyers sonka,  10 dkg reszelt sajt, 10 dkg felkockázott mozzarella, 1 fej vöröshagyma, 15 dkg liszt, 1 csom, sütőpor, 0,5 dl olivaolaj, 5-6 db tojás, vaj a sütőforma kikenéséhez, Elkészítése: A tojásokat egy tálba felütöm és villával felverem. Apróra felkockázom, majd beleteszem a többi hozzávalót… Tovább »

Fokhagymás vaddisznómáj lencsével

     Hozzávalók: 80 dkg vaddisznómáj, (vagy sertés, borjú.. ) 1 nagy fej vöröshagyma, olaj, 50 dkg lencse, 4 ek paradicsompüré, 2 ek mustár, 4 db babérlevél, só, bors, őrölt szerecsendió, 1 fej fokhagyma felszeletelve, liszt a forgatáshoz, tej az áztatáshoz, disznózsír a sütéshez, Elkészítése: A lencsét előző este hideg vízbe teszem, és reggelig áztatom…. Tovább »

Csevapcsicsa

    Hozzávalók: 30 dkg marhaszegy, 30 dkg marhanyak, 30 dkg sertésdagadó, 30 dkg sertéscomb, 30 dkg birkacomb, 20 dkg füstölt szalonna, só, bors, 5-6 gerezd zúzott fokhagyma, 2 tk kakukkfű, 2 ek őrölt pirospaprika, 2 fej vöröshagyma ledarálva, 2 ek szódabikarbóna, Elkészítése: Az ötféle húst a szalonnával együtt ledarálom. A fűszerekkel ízesítem, majd jól összegyúrom… Tovább »

Sajtos, csőben sült karfiol

      Hozzávalók: 1 nagyobb fej karfiol, 4 közepes burgonya, só, bors, bazsalikom, olaj, 30 dkg sertés darálthús, 1 fej vöröshagyma, 1 ek őrölt pirospaprika, 2 dkg vaj, 2 csapott ek liszt, 2,5-3 dl tej, 2 egész tojás, 3 ek tejföl, 2 x 10 dkg reszelt sajt, Elkészítése: A darált húsos töltelékkel kezdem. A vöröshagymát… Tovább »

Spenót-pestós túrós nudli baconnal

     Hozzávalók a túrós nudlihoz: 50 dkg túró, 25 dkg liszt, 2 tojás, só A pestóhoz: 1 csokor spenót vagy 2 pűpos evőkanál parajkrém, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 dl olivaolaj, 10 dkg száraz, reszelt sajt, 2 ek sótlan mogyoró, 1 dl tejszín, A tetejére 10-15 dkg felkockázott bacon és reszelt sajt, Elkészítése: A pestó elkészítésével… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!