Anna konyhája

Provanszi saláta

  Hozzávalók: 8 vékony szelet húsos szalonna, 15 dkg krémfehér sajt, 3 db paradicsom, 3 db paprika, 1 db római saláta, 3-4 db piros retek, 1 fej lila hagyma, Az öntethez: 1 ek fehérbor ecet, 1 kk mustár, só, frissen őrölt bors, 1 kk porcukor, 3 ek olívaolaj, Elkészítése: A füstölt szalonnát felkockázom, és pár… Tovább »

Cékla saláta

        Hozzávalók :   5-6 db cékla, cukor, só, ecet, őrölt kömény, Elkészítése: A céklákat alaposan bő vízben megmosom, majd felteszem főni. Kb 1 óra múlva tűvel ellenőrzöm. Ha megfőtt kiemelem a vízből, és hűlni hagyom, majd vékonyan meghámozom. Uborkagyalun vékonyra felszeletelem.Vízben feloldom a sót és a cukrot. Ráöntöm a céklára, köménymagot… Tovább »

Fokhagymás uborka saláta

  Hozzávalók: 1 kg saláta uborka, só, ízlés szerint cukor, ( kb 1 ek ) 1 kk ecet, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 kk őrölt pirospaprika, 2 ek tejföl Elkészítése: Az uborkát vékonyra gyalulom, besózom, és 1/2 órát állni hagyom. Ezalatt az uborka bőséges levet fog engedni. Az uborkát a keletkezett léből kifacsarom. Ízlés szerint ízesítem… Tovább »

Kertész saláta

  Hozzávalók: vinaigrette mártás, 1 csokor snidling, 2-3 db kápia paprika, 3 db paradicsom, 4 db kovászolni való uborka, 1 csokor, rukkola, 1 csokor vízitorma, 3 szál újhagyma, 15 dkg feta sajt , Elkészítése: A zöldségeket megmosom, és felaprítom ( karikázom, csíkokra ill kockákra vágom.) Egy nagy üvegtálba halmozom , a mártással nyakon öntöm, és… Tovább »

Kapros-joghurtos salátaöntet

  Hozzávalók: 3 db paradicsom,  3 db kápia paprika, 2-3 szál újhagyma vagy vöröshagyma, 3 db kovászolni való uborka, 1 csokor rukkola, 1 kis csokor vízitorma, 1 csokor metélő fokhagyma vagy snidling vagy mindegyik, 🙂 Az öntethez: 3 ek natúr görög joghurt, 1 ek olivaolaj, 1 kis csokor friss kaporlevél, 1/2 citrom kifacsart leve, Elkészítése:… Tovább »

Vinaigrette mártás

  Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, fél-fél csokor petrezselyem, kapor és metélőhagyma, néhány tárkonylevél, 1 kk méz, 1 kk só, 1 ek tárkonyecet, 4 ek oliva olaj, csipet őrölt bors, Elkészítése: A hozzávaló zöldségeket tisztítás után durvára felvágom, majd aprítóba teszem a többi ízesítővel együtt. Pépesre keverem, majd felhasználásig a hűtőbe teszem. Saláta… Tovább »

Frankfurti zöld mártás

  Hozzávalók: 4 db főtt tojás, só, fehér bors, 2 tk mustár, 1 ek olivaolaj, 2 ek 20 %-os tejföl, 3 szál újhagyma vékonyra felkarikázva, 1/2 fej lila hagyma felapritva, 1 tálca csíra – (nekem lucerna csíra volt ) 1/2 kígyóuborka felaprítva, Elkészítése: A kemény tojások sárgáját, az olajat, a tejfölt, és a mustárt aprítóba… Tovább »

Majonézes krumplisaláta gazdagon

Hozzávalók: 6-8 db főtt burgonya, 5 db főtt tojás, 3 db főtt sárgarépa, 4-5 db  uborka, 5-6 db friss retek, 2 fej lila hagyma Hozzávalók a tartármártáshoz: 2 dl tejföl, 1 dl majonéz, 1 tk mustár, csipet só és őrölt bors, 1 tk frissen facsart citromlé Elkészítése: A tartár mártás hozzávalóit összekeverem. A főtt burgonyát,… Tovább »

Virsli saláta

Hozzávalók: 2 pár főtt virsli, 30 főtt kukorica, 30 dkg főtt cukorborsó, 4 db főtt tojás, 3 db főtt sárgarépa, 1 csokor snidling, Hozzávalók a tartármártáshoz: 2 dl tejföl, 1 dl majonéz, 1 tk mustár, csipet só és őrölt bors, 1 tk frissen facsart citromlé Elkészítése: A tartár mártás hozzávalóit összekeverem. A főtt virslit felkarikázom,a… Tovább »

Fejes saláta ecetes lébe

Hozzávalók. 1 ek ecet, 1 mk só, 2 ek cukor, 2,5 dl víz Elkészítése: Alaposan megmosom a fejes salátát. Egy pohárnyi vizet öntök egy tálba kb 1 ek 10%-os ecetet adok hozzá. kb 1 kk sóval, 2 ek cukorral ízesítem.  Oldódás után változtathatok még ezen az arányon ízlés szerint! 🙂 Mindig frissen készítem, mert elég… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!