Anna konyhája

Csokis-zabpelyhes keksz

       Hozzávalók: 15 dkg finomliszt, 15 dkg zabpehely, 1 tk őrölt fahéj, 1 tk szódabikarbóna, 1/2 tk sütőpor, 1/4 tk só, 15 dkg puha vaj, 20 dkg cukor vagy  eritrit, 1 vaníliarúd, 1 ek mandula aroma, 1 tojás, 10 dkg étcsokoládé, apróra törve, 5 dkg fehér csokoládé, apróra törve, 5 dkg aszalt sárgabarack apróra… Tovább »

Sült csirkemellfilé magyaros kuszkusz körettel

     Hozzávalók: 4 db csirkemellfilé, olaj, csirke fűszerkeverék, 20 dkg kuszkusz, 2+2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 gej lila hagyma, 3-4 db piros húsú paprika, citromlé, 10 dkg füstölt sajt. 2 dl görög joghurt, őrölt fehér bors, só, bors, Elkészítése: A csirkemellet szárazra törlöm, majd olajjal belocsolom, beleforgatom.  Sózom, borsozom, és hűvös helyre félreteszem…. Tovább »

Csicseriborsós csirkecurry

Hozzávalók : 80 dkg csirkemellfilé, 1 fej vöröshagyma, olaj, 1 ek currypaszta vagy 2 ek curry fűszerkeverék, 1 tk őrölt római kömény, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, 25 dkg főtt csicseriborsó, 3 dl főzőtejszín, 1 kis csokor petrezselyem, 2 ek citromlé, Elkészítése: Ha nem konzerv csicseriborsót használok, akkor előző este beáztatom, és másnap a főzésével… Tovább »

Sajtos, csőben sült karfiol

      Hozzávalók: 1 nagyobb fej karfiol, 4 közepes burgonya, só, bors, bazsalikom, olaj, 30 dkg sertés darálthús, 1 fej vöröshagyma, 1 ek őrölt pirospaprika, 2 dkg vaj, 2 csapott ek liszt, 2,5-3 dl tej, 2 egész tojás, 3 ek tejföl, 2 x 10 dkg reszelt sajt, Elkészítése: A darált húsos töltelékkel kezdem. A vöröshagymát… Tovább »

Póréhagyma krémleves sajtos krutonnal

Hozzávalók: 1 szál póréhagyma fehér szára, 2 db sárgarépa, 1 ek házi vegeta, 1 kk curry, 1 kk reszelt szerecsendió, 1 szál friss kakukkfű, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, olaj, 2 dl tejszín, 1 tojássárgája, A pirított hagymához: 1 fej vöröshagyma,  2 ek liszt, olaj, A krutonhoz: kb 6 vékony szelet zsemlekenyér, olivaolaj, reszelt sajt,… Tovább »

Spenót-pestós túrós nudli baconnal

     Hozzávalók a túrós nudlihoz: 50 dkg túró, 25 dkg liszt, 2 tojás, só A pestóhoz: 1 csokor spenót vagy 2 pűpos evőkanál parajkrém, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 dl olivaolaj, 10 dkg száraz, reszelt sajt, 2 ek sótlan mogyoró, 1 dl tejszín, A tetejére 10-15 dkg felkockázott bacon és reszelt sajt, Elkészítése: A pestó elkészítésével… Tovább »

Sörben pácolt tarja sütőtökös dödöllével

   Hozzávalók: 4 nagy szelet sertéstarja, só, bors, olivaolaj, 5 dkg vaj, 6 gerezd fokhagyma, 1/2 liter sör, A körethez: 30 dkg sütőtök, 2 szem burgonya, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, olaj Elkészítése: A sütést megelőző  este a tarjaszeletek mindkét oldalát olivaolajjal mekenem, majd besózom, borsozom, a sört aláöntöm, és rádobálom a szétnyomott fokhagymákat. Egy… Tovább »

Fokhagymás mangalicatarja sütőtökgánicával és hagymával

  Hozzávalók: 80 dkg mangalicatarja, só, bors, olivaolaj, 5 dkg vaj, 6 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg gyöngyhagyma, rozmaring, kakukkfű, 1 dl száraz fehérbor, 60 dkg sütőtök, 9 ek liszt, Elkészítése: A mangalicatarját ujjnyi vastag szeletekre vágom. Besózom, borsozom, és olivaolajjal mindkét oldalát bekenem. Egy fedeles tálba egy éjszakán át pihentetem a hűtőben…. Tovább »

Csirkés-gombás-tojásos tortillatekercs

Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 1 csomag újhagyma, 40 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, olivaolaj, só, bors, 1 piros kaliforniai paprika, 4 db tojás, 10 dkg reszelt sajt, 8 db tortillalap Elkészítése: Apró kockákra szelem a csirkemellet, felkarikázom az újhagymát, hosszában négybe vágom a gombát, és egészen apróra kockázom a szalonnát és a paprikát. Egy mélyebb… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!