Anna konyhája

Tejszínes túrókrém eperrel

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 2 ek tejföl, 2,5 dl habtejszín, 1 csomag habfixáló, 2 ek porcukor vagy ízlés szerint, 1 ek vaníliakivonat, Elkészítése: Az epret egy szűrőkanálba téve, folyó víz alatt lemosom, majd lecsöpögtetem. A legszebb szemeket félreteszem a díszítéshez, a többit feldarabolom. Turmixgépbe teszem a tejfölt, a cukrot,a vaníliát, majd apránként adagolva hozzáteszem… Tovább »

Epres pohárkrém

    Hozzávalók: 60-80 dkg friss eper, 25 dkg túró, 3-4 ek natúr görög joghurt, 1 ek vanília kivonat, 2,5 dl tejszín, 1 csom. habfixáló, 10 db zabkeksz, cukor ízlés szerint, Elkészítése: Az epret szűrőbe teszem, és folyó víz alatt lemosom, majd alaposan lecsöpögtetem. A legszebb szemeket ( kb a felét ) félreteszem a díszítéshez,… Tovább »

Kókuszos-csokis pohárkrém

      Hozzávalók: 2 dkg keményítő, 1 dkg kakaópor, 1 dkg karobpor, 7 dkg eritrit vagy 5 dkg cukor, 3 tojássárgája, 4 dl tej, 8 dkg 70 %-os étcsokoládé, poharanként 2-3 db kókuszos zabkeksz, A tetejére: 120 ml habtejszín, 1 csom. habfixáló, 10 dkg mascarpone, kókuszreszelék, Elkészítése: A keményítőt, az édesítőszert, a kakaó,-és karobport  a… Tovább »

Banános sós-karamellás pohárkrém

Hozzávalók: (4-5 pohárhoz ) 3 érett banán, 15 dkg nádcukor, 10 dkg cukor, 0,8 dl tejszín, 5 dkg vaj, csipet só, 4 tojás, 30 dkg mascarpone, citromlé, Elkészítése: A tojásokat szétválasztom, és a tojássárgákat a cukorral habosra keverem. majd a mascarponét is hozzáadom. A tojásfehérjéket egy csipet sóvak kemény habbá verem, majd a mascarponés krémhez… Tovább »

Meggylikőrös csokikrém

    Hozzávalók: 4 dl habtejszín, 25 dkg 70 %-os étcsokoládé, 20 dkg porcukor vagy édesítőszer, ( eritrit) 17 dkg görög joghurt, 2 tojássárgája, 10 dkg babapiskóta, meggylikőr, aprított, karamellizált citromhéj díszítésre, Elkészítése: Összekeverem a a tojássárgákat az édesítőszerrel, és a joghurttal.  A csokoládét apró darabokra töröm, majd a tejszínnel együtt lassú tűzön megolvasztom, majd a… Tovább »

Citromos-csokis pohárkrém

     Hozzávalók: 2 biocitrom lereszelt héja és kifacsart leve, 400 gr natúr joghurt, 15 dkg cukor vagy édesítőszer, 4 lapzselatin vagy 30 gr zselatinfix, 240 ml habtejszín, 1 csom habfixáló, 10 dkg 70 %-os étcsokoládé, Elkészítése: A csokoládét lereszelem. A citrom héját lereszelem, a levét kifacsarom. A joghurtot összekeverem az édesítőszerrel, a citrom lereszelt héjával… Tovább »

Meggyes csokidesszert

  Hozzávalók: (4-5 főre ) 2 dkg keményítő, 2 dkg kakaópor, 5 dkg cukor vagy eritrit, 3 tojás sárgája, 4 dl tej, 7,5 dkg 70 %-os étcsokoládé, Poharanként kb 15 szem rumos meggy, 2 dl tejszín, 1 cs. habfixáló, kakaós piskóta vagy babapiskóta, Elkészítése: A kakaós piskóta maradvány volt, ilyen kis mennyiséget külön nem sütök,… Tovább »

Tökös-túrós pohárkrém

Hozzávalók : (4-5 főre ) 1 kg sütőtök, 2 db narancs kifacsart leve, 25 dkg túró, 2-3 ek tejföl, 4-5 ek eritrit vagy porcukor,  1 ek vanília kivonat, 3x 2,5 dl habtejszín, 3 csomag habfixáló, A narancs grillázshoz 1 ek cukor és 2 narancs lereszelt héja, Elkészítése: A tököt felszeletelem,  és forró sütőben puhára sütöm,… Tovább »

Kajszibarackos-vaníliás poharaskrém

  Hozzávalók: 50 dkg kimagozott kajszibarack, 2 ek cukor, 1 ek étkezési keménxítő, 1/2 citrom kifacsart leve, 0,5 l tej, 1 csom vaníliás pudingpor, 2 -3 ek cukor, 2,5 dl habtejszín, 1 csom habfixáló, Elkészítése: A barackot kimagozom, majd felkockázom. 2 ek cukrot szórok rá, és felteszem főni. Mikor felforr hozzákeverem a 2 ek vízzel… Tovább »

Meggyes-mascarponés pohárkrém

Hozzávalók: 25 dkg mascarpone, 2,5 dl habtejszín, 1 csom habfixáló 2 ek porcukor, 1 kk vaníliakivonat, 1,5 dkg étkezési keményítő, 40 dkg kimagozott meggy, 10 dkg cukor a meggyhez, Elkészítése:  A meggyet a cukorral forrás után még pár percig főzöm. A keményítőt pár kanál vízzel simára keverem, majd a meggyhez öntöm, és besűrítem vele. Félreteszem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!