Anna konyhája

Kemencés focaccia

  Hozzávalók : Öregtészta: 15 dkg világos rozsliszt, 1 dl langyos víz, 0,3 dkg friss élesztő, Elkészítése: Előző este a kelesztőtálba mérem a lisztet, belemorzsolom az élesztőt, majd a langyos vízzel összekeverem. Letakarom és reggelig a konyhapulton hagyom pihenni.  További hozzávalók : 50 dkgliszt, 2 tk só, kb 2,5  dl meleg víz, 2 ek amarant… Tovább »

Teljes kiőrlésű vekni

  Hozzávalók : 20 dkg öregtészta teljes kiőrlésű lisztből, 60 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 2 tk só, 1 tk cukor, 1 ek sikér, 1 kk aszkorbinsav, 2-2,5 dl meleg tej, 2 db tojás, 6 dkg olvasztott vaj, Elkészítése: Előző este elkészítem a kovászt ( öreg tésztát ).  Egy kelesztőtálban 20 dkg teljes kiőrlésű liszthez… Tovább »

Rozsos lepénykenyér

  Hozzávalók: Öreg tésztához: 20 dkg világos rozsliszt, 1 dkg élesztő, só, langyos víz, Elkészítése: Előző este a kelesztőtálba teszem a hozzávalókat, és annyi langyos vízzel keverem össze, hogy nokedli sűrűségű legyen az állaga. Lefedem, és egy éjszakán át szoba hőmérsékleten tartom. Másnap reggel adom hozzá a többi anyagot : 50 dkg búzaliszt, 1 dkg… Tovább »

Bundás virsli

  Hozzávaló: 25 dkg főtt, áttört burgonya, 25 dkg liszt, 2 dkg élesztő, langyos tej + 1 kk cukor, 1 db tojás, 1 ek olaj, só, 6 pár virsli, 1 felvert tojás a lekenéshez, 10-15 dkg száraz, reszelt sajt a beszóráshoz, sima mustár a tésztacsíkok lekenéséhez, olaj a tepsi kikenéséhez, Elkészítése: A burgonyát összegyúrjuk a… Tovább »

Lenes zsemle

   Hozzávalók: 60 dkg liszt, 2 ek lenmag, 2 ek zabkorpa, 2 kk só, 1 ek cukor, 2 dkg olvasztott vaj, 20 dkg kefír, 1 db tojás, 2,5 dkg élesztő. 3 dl langyos tej Elkészítése: A kelesztőtálba teszem, és összekeverem a lisztet, a lenmagot és a korpát . Közepébe morzsolom az élesztőt, kis cukorral megszórom,… Tovább »

Francia kenyér

  Hozzávalók: 25 dkg búzaliszt, 20 dkg durumliszt, 15 dkg tk. rozsliszt, 2,5 dkg élesztő, 1 kk méz, 2 tk só, 3-4 dl langyos víz, 3 ek olaj, 1 tk búzasikér, Elkészítése: Kelesztőtálban összekeverem a liszteket, a sót, és a búzasikért. Közepébe mélyedést csinálok, és belemorzsolom az élesztőt, rácsorgatom a mézet, majd kb 1,5 dl… Tovább »

Zabos zsemle

  Hozzávalók: 40 dkg búzaliszt, 20 dkg zabliszt, 5 dkg zabpehely, 5 dkg zabkorpa, 2,5 dkg élesztő, 1,5 tk só, 1 tk méz 1 ek sikér, 1 kk aszparginsav, 0,5 dl olaj, 4 dl langyos víz, Elkészítése: A liszteket, a zabkorpát,  a zabpelyhet  kelesztőtálba kimérem, és kézzel összekeverem. Közepébe kis mélyedést csinálok, és az élesztőt… Tovább »

Uzsonna kifli

  Hozzávalók: 30 dkg búzaliszt, 15 dkg durumliszt, 15 dkg teljes kiőrlésű liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 tk méz, 1 dl olaj, 1 tk só, 1 ek tej a lekenéshez, Elkészítése: A kelesztőtálba kimérem a liszteket, és összekeverem. Közepébe mélyedést csinálok, belemorzsolom az élesztőt, rácsorgatom a mézet, és 2 l langyos vízzel elkeverve felfuttatom az… Tovább »

Focaccia vagy pizzakenyér

  Hozzávalók: 30 dkg teljes kiőrlésű liszt, 15 dkg durumliszt, 15 dkg búzaliszt,  langyos víz, 2 tk só, 1 tk méz, 2,5 dkg élesztő, 1 marék friss, aprított rozmaring, 4 ek olaj, 4 gerezd, áttört fokhagyma, 1 ek napraforgómag, 1 ek máltai fűszersó, Elkészítése: Egy kelesztő tálba kimérem a liszteket, sózom, és összekeverem. A közepébe… Tovább »

Leveles buci

Hozzávalók: 20 dkg búzaliszt, 20 dkg durumliszt, 20 dkg teljes kiőrlésű liszt, kb 3 dl langyos tej, 1 kk méz, 3 dkg élesztő, 2 egész tojás, 4 dkg puha vaj, 2 kk só, 10 dkg puha vaj a rétegek lekenéséhez, szezámmag a szóráshoz, 2-3 ek langyos tej a lekenéshez   Elkészítése: Meglangyosítom a tejet, mézet… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!