Anna konyhája

Steak karamellizált hagymával és petrezselymes újkrumplival

     Hozzávalók: 4 szelet marha hasaalja, só, bors, 3 szál rozmaring, 8 ek étolaj, 3 dkg vaj, A karamellizált hagymához: 3 nagy fej vöröshagyma, 1 ek nádcukor, 3 ek olívaolaj, 2 dkg vaj, 2 ek vörösborecet, Elkészítése: A húsokat sózom, borsozom, friss rozmaringgal beszórom, majd fólia között enyhén kiklopfolom. Olajjal vélonyan megkenem, majd rétegezve pár… Tovább »

Paradicsomos húsgombóc bazsalikomos párolt rizzsel

  Hozzávalók: 50 dkg darált marhahús, 4 gerezd fokhagyma, 3 ek zsemlemorzsa, 1 egész tojás, só, bors, 1 csokor petrezselyem levél, zsír a sütéshez, A szószhoz: 1 fej vöröshagyma, 3 db kápia és zöldpaprika vegyesen, 20 dkg zöld ceruzabab, 1 kg paradicsom, 1 ek szárított oregánó, A körethez: 30 dkg rizs, só, bors, 8-10 db… Tovább »

Csevapcsicsa

    Hozzávalók: 30 dkg marhaszegy, 30 dkg marhanyak, 30 dkg sertésdagadó, 30 dkg sertéscomb, 30 dkg birkacomb, 20 dkg füstölt szalonna, só, bors, 5-6 gerezd zúzott fokhagyma, 2 tk kakukkfű, 2 ek őrölt pirospaprika, 2 fej vöröshagyma ledarálva, 2 ek szódabikarbóna, Elkészítése: Az ötféle húst a szalonnával együtt ledarálom. A fűszerekkel ízesítem, majd jól összegyúrom… Tovább »

Gombás-bazsalikomos lasagne

  Hozzávalók a húsmártáshoz: 50 dkg darálthús, (fele marha,-fele sertéshús) 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 ek  sűrített paradicsom, 1 dl paradicsomlé, só, őrölt bors, 1 ek őrölt pirospaprika, 1/2 csomó bazsalikom, 30 dkg gomba, 3-4 ek olaj, Hozzávalók a besamelhez: 3,5 dkg vaj, 3,5 dkg liszt, 5 dl tej, só, bors, reszelt szerecsendió,… Tovább »

Kukoricapelyhes borjúhús frissen reszelt tormával, majonézes friss salátával

  Hozzávalók: 3 db főtt tojás, 1 csokor metélőhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 kígyóuborka, 1/4 fej fehér káposzta. 15 dkg majonéz, 1 ek mustár, só, őrölt fehér és fekete bors, 1 szál torma frissen lereszelve, ( vagy ecetes torma,) liszt és darabosra tört kukoricapehely a panírozáshoz, 2 tojás a forgatáshoz, 6 szelet borjúhús, olaj, Elkészítése:… Tovább »

Bélszín Stroganoff módra

Hozzávalók. 50 dkg bélszín, 2 fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, 3 dl tejszín, 2 ek vaj, 1 ek mustár, 3-4 db savanyú csemegeuborka, só, őrölt bors. Elkészítése: A bélszínt csíkokra vágom. A hagymát egy kevés olajon üvegesre párolom, majd ráteszem a húst és megpirítom. Sózom, borsozom, hozzáadom a mustárt, a felszeletelt gombát, és felöntöm tejszínnel…. Tovább »

Vadas zsemlegombóccal

  Hozzávalók: 1 kg szarvas, vaddisznó vagy marhahús, 4 db sárgarépa, 3 db petrezselyem, pár csepp ecet 3-4 babérlevél, só, őrölt bors, 4-5 gerezd fokhagyma, 2 fej vöröshagyma, 1 ek. mustár, 4-5 ek. étolaj, 3 ek. liszt 2 dl tejföl Vadas elkészítése: Megtisztítom a zöldségeket, és felkarikázom őket. A húst, ha szükséges megmosom, hártyáitól megtisztítom,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!