Anna konyhája

Piszke-őszibarack leves főzés nélkül

    Hozzávalók: Egres (piszke) és őszibarack vegyesen, Házi (vagy bolti) bodza szörp, tej és tejszín fele-fele arányban, 1/2 citrom kifacsart leve, Elkészítése: A folyadékok mennyiségét az határozza meg, hogy mennyire szeretném  hígítani a levest. A megmosott  és szárától megfosztott egresből egy jó maréknyit félreteszek, a többit összeturmixolom, majd szűrőkanálban átszűröm, a magokat kidobom. A… Tovább »

Fokhagymás brokkolipüré leves, rikottagaluskával

  Hozzávalók: 1 fej brokkoli, 1 fej vöröshagyma, 1/4 póréhagyma, 1 db közepes burgonya, 1 l zöldség alaplé, 15 dkg ricotta vagy túró, 6 dkg reszelt sajt, 1 db tojás, só, bors, szerecsendió, étolaj, Elkészítése: A brokkolit rózsáira szedem és a szárával együtt forró vízben blansírozom.  A kifőző vízbe  sót, és 1 kk szódabikarbónát feloldok,… Tovább »

Tárkonyos krumplileves kolbásszal és krumpligaluskával

Hozzávalók: 1/2 kg burgonya, 2 szál sárgarépa, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 ek. étolaj, só, bors, 1 tk őrölt pirospaprika, 1 csokor tárkony, 10-15 dkg füstölt kolbász, 1 tojássárgája, 1-2 ek. liszt, 1 ek tejföl. Elkészítése: A zöldségeket megtisztítom, felaprítom, és 2 ek. olajban pár percig párolom. Őrölt paprikával megszórom, és miután elkeverem, azonnal felöntöm… Tovább »

Snidlinges zöldségleves húsgombóccal

    Hozzávalók: 30 dkg darált sertéshús, 30 dkg sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 kis fej karalábé, 1/2 kisebb fej karfiol, 10 dkg zöldbab, 10 dkg zsenge zöldborsó 3 ek olaj, 1 tojás, 1 csokor snidling, só, bors, 3 ek zsemlemorzsa, Elkészítése: Az olajon megpárolom a felaprított vöröshagymát, hozzáadom a meghámozott, felkockázott sárgarépát és a… Tovább »

Paradicsomos bableves

   Hozzávalók: 40 dkg fehér bab, (esetleg babkonzerv ) 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg füstölt, húsos szalonna, 1 db sárgarépa, 1 ág szárzeller, 6 ek sűrített paradicsom vagy sűrű paradicsomlé, 2 db zöldségleveskocka, só, bors, A levesbetéthez: 1 db tojás, 2 ek víz, kb 3-4 ek liszt, Elkészítése: Aszáraz fehér babot előző… Tovább »

Gomba krémleves

Hozzávalók: 40-50 dkg gomba, 2 fej vöröshagyma, 80 dkg lisztes burgonya, 15 dkg sárgarépa, 5 dkg húsos,füstölt szalonna, 2 dkg vaj, 1 l zöldségleves, (kockából) só, bors, pár szál kakukkfű, 2 ek tejföl, Elkészítése: A vöröshagymát apróra felkockázom,A kakukkfű leveleket lecsipkedem a száráról. A meghámozott burgonyát és a sárgarépát feldarabolom. Egy serpenyőben a felkockázott szalonna… Tovább »

Zöldfűszeres sajtleves

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 1 tk vaj, 1 ek liszt, 1,4 l zöldség alaplé, ( kockából ) 15 dkg gouda sajt, 20 dkg ömlesztett sajt, 2,5 dl tejszín, 1/2 csokor snidling, 1/2 csokor petrezselyemzöld, 8 szelet húsos szalonna vagy sonka, só, bors, grissini vagy sajtos kréker, Elkészítése: Egészen apróra felkockázom a vöröshagymát, és a vajon… Tovább »

Ropogós sajtchips

Hozzávalók: reszelt sajt Elkészítése: A reszelt sajtból egy csippentésnyi mennyiséget halmozok a mikró tálcájára.  4-5 halmot rakok, figyelembe véve, hogy a halmok szét fognak terülni. Szerintem a natúr változat a legjobb, de lehet fűszerezni, vagy magokkal beszórni is. A mikrót a legerősebb fokozatra állítom, és addig sütöm, amíg enyhe sistergés mellett , vékony lappá szétterülve,… Tovább »

Sárgaborsó krémleves sajtchipsszel

    Hozzávalók: (4-5 adag ) 15 dkg sárgaborsó, 1/2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db sárgarépa, 2 ek olivaolaj, 6 dl víz, 1/2 kk őrölt köménymag, 1 kk őrölt koriandermag, 3 ek natúr, görög joghurt, só,  bors, sajtchipshez 20-30 dkg reszelt sajt, Elkészítése: A sárgaborsót előző este vízbe teszem áztatni. Másnap egy kisebb… Tovább »

Póréhagyma krémleves sajtos krutonnal

Hozzávalók: 1 szál póréhagyma fehér szára, 2 db sárgarépa, 1 ek házi vegeta, 1 kk curry, 1 kk reszelt szerecsendió, 1 szál friss kakukkfű, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, olaj, 2 dl tejszín, 1 tojássárgája, A pirított hagymához: 1 fej vöröshagyma,  2 ek liszt, olaj, A krutonhoz: kb 6 vékony szelet zsemlekenyér, olivaolaj, reszelt sajt,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!