Anna konyhája

Ropogós sajtchips

Hozzávalók: reszelt sajt Elkészítése: A reszelt sajtból egy csippentésnyi mennyiséget halmozok a mikró tálcájára.  4-5 halmot rakok, figyelembe véve, hogy a halmok szét fognak terülni. Szerintem a natúr változat a legjobb, de lehet fűszerezni, vagy magokkal beszórni is. A mikrót a legerősebb fokozatra állítom, és addig sütöm, amíg enyhe sistergés mellett , vékony lappá szétterülve,… Tovább »

Sárgaborsó krémleves sajtchipsszel

    Hozzávalók: (4-5 adag ) 15 dkg sárgaborsó, 1/2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db sárgarépa, 2 ek olivaolaj, 6 dl víz, 1/2 kk őrölt köménymag, 1 kk őrölt koriandermag, 3 ek natúr, görög joghurt, só,  bors, sajtchipshez 20-30 dkg reszelt sajt, Elkészítése: A sárgaborsót előző este vízbe teszem áztatni. Másnap egy kisebb… Tovább »

Póréhagyma krémleves sajtos krutonnal

Hozzávalók: 1 szál póréhagyma fehér szára, 2 db sárgarépa, 1 ek házi vegeta, 1 kk curry, 1 kk reszelt szerecsendió, 1 szál friss kakukkfű, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, olaj, 2 dl tejszín, 1 tojássárgája, A pirított hagymához: 1 fej vöröshagyma,  2 ek liszt, olaj, A krutonhoz: kb 6 vékony szelet zsemlekenyér, olivaolaj, reszelt sajt,… Tovább »

Zöldborsó krémleves pirított sonka morzsával

  Hozzávalók : 30 dkg tisztított zöldborsó, ( frissen vagy fagyasztva ), só, bors, 0,5 l húsleves alaplé, 10 dkg aprított bacon, 1 db szikkadt zsemle, 1 dl tejszín vagy natúr joghurt, Elkészítése: Először a bacont, majd közvetlen utána  a felkockázott zsemlét is az aprítóba teszem, és durvára aprítom. Egy forró serpenyőben megpirítom a felaprított bacont,… Tovább »

Mámoros meggyleves

Hozzávalók: 50 dkg friss vagy fagyasztott kimagozott meggy, 5 dl vörösbor, ízlés szerint cukor vagy édesítőszer, csipet só, 4-5 szem szegfűszeg, 1 kk őrölt fahéj, 1 citrom leve, 2 dl tejszín, 1 ek étkezési keményítő vagy vanília pudingpor, 25 dkg friss vagy fagyasztott málna, Elkészítése: A meggyet leöntöm a vörösborral, fűszerezem szegfűszeggel, fahéjjal, csipet sóval,… Tovább »

Cipóban tálalt gombakrémleves

  Hozzávalók a leveshez : 50 dkg csiperkegomba, 1 fej hagyma, 3 dkg vaj, 1 tk kakukkfű, só, bors, 0,5 dl fehérbor, 2,5 dl húsleves alaplé, 1 db paradicsom, 2 ek liszt, A cipóhoz: 50 dkg liszt, só, 1 dl langyos tej, 2,5 dkg élesztő, 1 kk cukor, A cipó elkészítése: A langyos tejben feloldom… Tovább »

Brokkolikrémleves

  Hozzávalók: 50 dkg tisztított brokkoli, 1 db burgonya, 1 fej vöröshagyma, 3 ek olaj, 1/2 csokor petrezselyemlevél, só, bors, apró kockákra vágott pritamin paprika a díszítéshez, Elkészítése: A burgonyát megtisztítom, és vékony szeletekre vágom. A vöröshagymát felaprítom, majd az olajon megpárolom. Rádobom a burgonyát és a brokkolit, fél percig együtt párolom, majd felengedem annyi… Tovább »

A legfinomabb és a legegyszrűbb sütőtök krémleves

   Hozzávalók: 30 dkg sütőtök, 1 db póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg kókuszzsír, só, bors, 4-5 dl húsleveslé vagy víz, 1 dl tejszín, Elkészítése: A sütőtöknek kiszedem a magját, levágom a héját, és felkockázom. A póréhagymát és a fokhagymát felaprítom. Közepes hőfokon a kókuszzsíron megfonnyasztom  a hagymákat, majd hozzáadom a sütőtököt, és néhány percig… Tovább »

Francia hagymaleves

  Hozzávalók: 5-6 db vöröshagyma, 5 dkg vaj, 1 ek olaj, 1 ek liszt, 2 dl száraz fehér bor, kb 5 dl zöldség vagy csirke alaplé,..vagy 1 tk házi vegeta, só, 1 kisebb ág kakukkfű vagy 1/2 kk morzsolt kakukkfű, 3 – 4 db szikkadt kifli, 10-15 dkg  sajt, olaj, Elkészítése: A megtisztított vöröshagymát felaprítom…. Tovább »

Reszelt tészta levesbe (morzsóka )

  Hozzávalók: 30 dkg liszt, 3 tojás, csipet só, Elkészítése: A liszt közepébe ütöm a tojásokat, és sima, kemény tésztát gyúrok belőle. Pihenni hagyom fél órát, majd kisebb darabokra tépkedem és belisztezem. Aprítógépbe teszem a lisztezett darabkákat, és a megfelelő méretűre aprítom. Ruha szalvétára borítom, szétterítem. Levegős, száraz helyen hagyom.Vagy azonnal felhasználom, vagy teljes kiszáradás… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!