Anna konyhája

Hecsedli avagy csipkebogyó lekvár

  Hozzávalók: dércsipte csipkebogyó, cukor – a csipkebogyó mennyiségének kb a fele, késhegynyi nátrium-benzoát Elkészítése: A csipkebogyók végéről levágom a szár maradványt és a virág maradványt. Alaposan megmosom, majd annyi vízben, hogy ellepje, felteszem főzni. Mikor megpuhult botmixerrel pépesítem. Apró lyukú szűrőn levesmerő kanál segítségével átpasszírozom. A merőkanál domború felével, erőteljes körkörös mozdulatokkal a velő… Tovább »

Szőlődzsem

  Hozzávalók. 3 kg megmosott, leszemezett, zamatos kékszőlő, 20 dkg cukor, 1 csom Dr Oetker dzsemfix 3:1, Elkészítése: A szőlőbogyókat egy mélyebb tálba teszem és összeturmixolom. Állni hagyom egy fél órát. ezalatt a tetejére feljön a szőlő héja, az aljára leszáll a magja. Előveszem a dzsemfőző fazekamat, és lemérem.  Egy szűrőlapáttal óvatosan a fazékba merem… Tovább »

Szilvalekvár keverés és cukor nélkül

   Hozzávalók. 5 kg érett, egészséges, besztercei szilva, 0,5 dl 20 %-os ecet, 0,5 dl víz, Elkészítése: A szilvát alaposan megmosom, kimagozom. Egy 10 l-es ép zománcú, nagy fazék aljába öntöm az ecetet és a vizet. Ráöntöm a szilvát és a tetejére a cukrot. Ha érett, édes a szilva cukor nélkül is elkészíthető. Semmit nem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!