Anna konyhája

Házi nutella – mogyorós csokikrém II.

  Hozzávalók: 20 dkg török mogyoró, 5 dkg blansírozott mandula, (héj nélküli ) 4 dl meleg tej, 5 dkg cukor vagy eritrit, 5 dkg tejpor, 15 dkg 70 %-os étcsokoládé, 15 dkg tejcsokoládé, (de lehet étcsokoládé is ) Elkészítése: A mogyorót egy serpenyőben kevergetve megpirítom, majd két papírszalvéta között ledörzsölöm a héját. A tejet felforralom,… Tovább »

Füstölt sajtos cukkinikrém

  Hozzávalók: 80 dkg megtisztított cukkini, 1 fej lila hagyma, 3 db zöldpaprika, 3 db paradicsom, só, bors, 1 dl száraz fehérbor, 10 dkg lágy, füstölt sajt, Elkészítése: A megtisztított zöldségeket felaprítom, majd 2 ek olajon, 1 dl fehérbort aláöntve, lefedve megpárolom. Időnként megkeverem, sózom, borsozom, majd kb 10-15 percnyi párolás után a tűzről leveszem,… Tovább »

Chilis cukkinipástétom

  Hozzávalók: 30 dkg cukkini, 1 fej vöröshagyma, 2 ek olaj, 1/2 citrom leve, 1db zöldpaprika, 1 db kápia paprika, 1 db chilipaprika vagy 1 db erős paprika, 2 db paradicsom, só, bors, 5 dkg vaj, Elkészítése: A cukkinit lehéjazom,  kettévágom, a magját kikaparom, majd vékonyra szeletelem. A paprikákat felkarikázom, a paradicsomot cikkekre vágom. A vöröshagymát apróra… Tovább »

Feta sajtos cukkinikrém

  Hozzávalók: 30 dkg cukkini, 2 ek oliva olaj, 4 gerezd fokhagyma, 2 szál újhagyma, 1 db pápia paprika, 15 dkg feta sajt, bors, friss bazsalikom levél, friss oregano levél, pár csepp citromlé, Elkészítése: A cukkinit megmosom, lehéjazom, hosszában  kettévágom, majd a magokat eltávolítom. Uborka gyalun vékonyra szeletelem. A megmosott paprikát kettévágom, a magját eltávolítm,… Tovább »

Mustáros padlizsánkrém

  Hozzávalók: 2 db padlizsán, 2 db kápia paprika, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 ek csípős mustár, Elkészítése: A padlizsánt megmosom, villával megböködöm. A kápia paprikát megmosom, kettévágom, a magját kiemelem. A megtisztított vöröshagymát kettévágom. Sütőpapírral egy lapos tepsit kibélelek, és az előkészített zöldségeket rárakom. 200 °C-on, 30-40 percig sütöm őket. A padlizsán… Tovább »

Mogyoróvaj készítése

  Hozzávalók: 25 dkg sótlan, pirított földimogyoró, 1/2 kávéskanál só, 1 tk méz, 1 ek olaj, ( oliva, mogyoró, napraforgó ) Elkészítése: Nagyobb teljesítményű aprítógépbe teszem a mogyorót és a sót, és elkezdem aprítani. Mielőtt elkezdene krémesedni hozzáadom a mézet és az olajat. Addig  kevertetem a géppel, amíg krémes, kenhető állagú nem lesz. Csavaros tetejű… Tovább »

Sűrített tej készítése

  Hozzávalók: 75 g forró víz, 75 g tejpor, 25 g vaj, 10 dkg cukor vagy fruktóz, Elkészítése: A vizet felforralom, majd leveszem a tűzről és belekeverem a tejport és a cukrot. Hozzáadom a vajat, és azonnal összeturmixolom. Jól záródó üvegbe öntöm. Lehűlés után észrevehetően be fog sűrűsödni, akkor lezárom, és a hűtőbe teszem felhasználásig…. Tovább »

Házi nutella vagy mogyorókrém

   Hozzávalók: 20 dkg pörkölt, török mogyoró, 20 dkg étcsokoládé, 15 dkg tejcsokoládé, 1 ek cukor vagy fruktóz, 3 ek vaj, 3 ek holland kakaópor, 1 csipet só, 1 dl sűrített tej, Elkészítése: Elkészítem a sűrített tejet. Ezt a mennyiséget fel is használtam a nutellához. Kicsit több, mint a recept szerint kellene, de nem ártott… Tovább »

Citromkrém – Lemon curd

  Hozzávalók: 3 tojássárgája, 10 dkg cukor vagy fruktóz, 2 dkg keményítő, 1 db érett biocitrom lereszelt héja, 0,6 dl frissen facsart citromlé, 1 dl tej, 5 dkg vaj Elkésztítése: A tojássárgákat habosra keverem a cukorral (vagy a fruktózzal,) a citromhéjjal, citromlével, és a keményítővel. Hígítom 1 dl tejjel, és kevergetve főzöm addig, amíg besűrűsödik,… Tovább »

Töpörtyűkrém

Hozzávalók: 30 dkg töpörtyű, 2 fej lila hagyma, 4 gerezd fokhagyma, kis csokor snidling, 3 főtt tojás, 1 ek dijoni csipős mustár, só, őrölt bors, 1 ek tejföl Elkészítése: A hagymákat a töpörtyűvel együtt elektromos aprítóban vagy nagylyukú húsdarálón ledarálom. A főtt tojást apróra kockázom, majd a mustárral és a tejföllel együtt összekeverem.Sózom, borsozom. A… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!