Anna konyhája

Hagymás tarja krumplinyakkal

Hozzávalók: 4 szelet tarja, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 szál újhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg császárszalonna, só, bors, 1 csokor snidling, 2 ek mustár, 5 ek olaj, 5 dkg vaj, 1 dl száraz, fehérbor, A burgonyás gunárnyakhoz: 50 dkg burgonya, 15 dkg liszt, só, Elkészítése: A tarjaszeleteket megsózom, borsozom, mustárral mindkét oldalát bekenem, olajjal… Tovább »

Kapros tojásos nokedli

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 20 dkg rétesliszt, só, 3 tojás, 2,5 dl tej, + 3 ek, 3 ek étolaj, 1 csokor kaporlevél, 5-6 tojás a tetejére, 10 dkg húsos ,füstölt szalonna, 1 ek zsír, Elkészítése: A kaprot megmosom, leszárítom, majd egészen apróra vágom. A szalonnát felkockázom, majd egy serpenyőben 1 ek zsíron kisütöm…. Tovább »

Petrezselymes újburgonya

   Hozzávalók:       1 kg újburgonya, 5 dkg vaj, 3 ek étolaj, só, 1 nagy csokor petrezselyem levél, Elkészítése: A burgonyát megmosom, vékony héját ledörzsölöm, majd ismét alaposan megmosom. Ha apróbb szemű, akkor egészben hagyom, ha nagyobb, akkor hosszában kettévágom. Egy tálba teszem, megsózom, majd a puha vajat és az olajat ráöntöm, és… Tovább »

Spenótos galuska

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 20 dkg rétesliszt, 20 dkg spenót, 3 db tojás, 2,5 dl tej, só,  olaj, 3 gerezd fokhagyma, Elkészítése: A friss spenótot megmosom, lecsöpögtetem, összeszelem, majd a turmixba teszem a tejjel együtt, és pépesre aprítom. Egy keverőtálba teszem a liszteket, a sót, és a tojásokat, majd ráöntöm a spenótos tejet, és simára… Tovább »

Brokkolis krumplipüré

Hozzávalók: 1 db brokkoli, 30 dkg burgonya, só, 3 dkg vaj, 1 ek reszelt torma, Elkészítése: A brokkoli szárát a megtisztított burgonyával együtt nagyobb darabokra vágom, és sós vízben megfőzöm. Mielőtt teljesen megfőne hozzádobom a brokkoli rózsáira szedett virágát is, és készre főzöm.  Az egészet leszűröm, és a vajjal  együtt összeturmixolom. Frissen őrölt borssal, és… Tovább »

Zöldpaprikás-újhagymás kuszkusz

Hozzávalók: 25 dkg kuszkusz, 2,5 dl forró víz, 2 dkg vaj, máltai fűszersó, 1 db kápia paprika, 3 szál újhagyma, 1 csokor snidling, Elkészítése:   A kuszkuszt kimérem, és egy jól záródó, fedeles tálba teszem. A vizet felforrósítom, és a kuszkuszra öntöm. Rászórom a fűszersót, rádobom a vajat, és azonnal légmentesen lezárom. Gőzében hagyom megpuhulni…. Tovább »

Karfiol ropogós

  Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 1 db tojás, 4-5 ek zsemlemorzsa, 1 ek mustár, bors, 1 csokor snidling, 10 dkg reszelt sajt, Mártogatóshoz: fokhagyma, tejföl, Elkészítése: A karfiolt rózsáira szedem, majd sós vízben félkészre megfőzöm. Leszűröm, és aprítóval darabosra-morzsásra aprítom. Hozzáadom a tojást, sót, borsot, reszelt sajtot, mustárt, és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható állagú… Tovább »

Pirított gomba karamellizált hagymával és kakukkfűvel

  Hozzávalók: 35 dkg sonkahagyma, 8 ek olivaolaj, 2 dkg vaj, só, bors, 1 kg gomba, 4 gerezd fokhagyma, 2-3 ág kakukkfű, 1/2 tk Cayenne-bors, 1 ek vörösborecet, Elkészítése: A sonkahagymákat megtisztítom, és négyfelé vágom. Felforrósítok 4 ek olivaolajat, rádobom a vajat, majd a hagymákat.  Sózom, borsozom, rálocsolom a balzsamecetet, és addig párolom, amíg megpuhul,… Tovább »

Tormás zellerpüré

Hozzávalók : 50 dkg zeller, 30 dkg burgonya, só, 3 dkg vaj, 1 ek reszelt torma, Elkészítése: A zellert és a burgonyát megtisztítom, nagyobb darabokra vágom, és sós vízben megfőzöm. Az egészet leszűröm, és a vajjal összeturmixolom. A reszelt tormával, és ha szükséges még sóval ízesítem. Bármilyen sült húshoz kiváló köret.... Tovább »

Ropogós burgonyadominó

Hozzávalók : 1 kg nagyobb szemű burgonya, 10 dkg reszelt ,száraz sajt, 5 dkg olvasztott vaj, máltai fűszersó Elkészítése: A meghámozott, és uborkagyalun vékonyra felszeletelt burgonyát egy tálban összeforgatom az olvasztott és megsózott vajjal.  A krumpli szeleteket egy sütőtálba rendezem úgy, hogy tetőcserépszerűen fedjék egymást.Reszelt sajttal beszórom, majd 200 °C-os sütőben, 25-30 perc alatt piros-ropogósra… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!