Anna konyhája

Pirított gomba karamellizált hagymával és kakukkfűvel

  Hozzávalók: 35 dkg sonkahagyma, 8 ek olivaolaj, 2 dkg vaj, só, bors, 1 kg gomba, 4 gerezd fokhagyma, 2-3 ág kakukkfű, 1/2 tk Cayenne-bors, 1 ek vörösborecet, Elkészítése: A sonkahagymákat megtisztítom, és négyfelé vágom. Felforrósítok 4 ek olivaolajat, rádobom a vajat, majd a hagymákat.  Sózom, borsozom, rálocsolom a balzsamecetet, és addig párolom, amíg megpuhul,… Tovább »

Tormás zellerpüré

Hozzávalók : 50 dkg zeller, 30 dkg burgonya, só, 3 dkg vaj, 1 ek reszelt torma, Elkészítése: A zellert és a burgonyát megtisztítom, nagyobb darabokra vágom, és sós vízben megfőzöm. Az egészet leszűröm, és a vajjal összeturmixolom. A reszelt tormával, és ha szükséges még sóval ízesítem. Bármilyen sült húshoz kiváló köret.... Tovább »

Tormás zellerpüré

  Hozzávalók : 50 dkg zeller, 30 dkg burgonya, só, 3 dkg vaj, 1 ek reszelt torma, Elkészítése: A zellert és a burgonyát megtisztítom, nagyobb darabokra vágom, és sós vízben megfőzöm. Az egészet leszűröm, és a vajjal összeturmixolom. A reszelt tormával, és ha szükséges még sóval ízesítem. Bármilyen sült húshoz kiváló köret.... Tovább »

Zöldséges tojásragu

  Hozzávalók: 30 dkg sárgarépa, 20 dkg zöldborsó, 1 db karalábé, 5 db tojás, 3 szál zöldhagyma, 3 dkg vaj, 2 ek olivaolaj, 3 dkg liszt, 1 tk currypor, 5-6 dl zöldség főzőlé, 15 dkg sajtkrém, Elkészítése: Személyenként 1-1 tojást keményre főzök, majd megtisztítom. Az újhagymát megtisztítom, és vékonyan felkarikázom. A répát , és a… Tovább »

Sárgarépás tócsni

  Hozzávalók: 20 dkg burgonya, 40 dkg sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 5 ek liszt, só, őrölt fekete bors, 2 db tojás, olaj a kisütéshez, Elkészítése: A megtisztított burgonyát és a sárgarépát lereszelem, a vöröshagymát félbevágom, és vékonyan felkarikázom. A sárgarépát és a burgonyát összekeverem, pár percig állni hagyom, majd a levét kifacsarom…. Tovább »

Sütőtökös-csicsókás gnocchi sajtmártással

  Hozzávalók a nudlihoz: 15 dkg sütőtök, 10 dkg csicsóka, 15 dkg finomliszt, só, 1 tojássárgája, Sajtmártáshoz:  3 dkg vaj, 1 csapott ek liszt, 2 dl langyos tej, só, 1 csipet bors, kb 10 dkg reszelt, füstölt sajt a mártásba, és kb 5 dkg a szóráshoz, Elkészítése: A sütőtököt megsütöm, majd villával összetöröm. A csicsókát… Tovább »

Sárgarépás-burgonyás tócsni

Hozzávalók: 2 db nagyobb burgonya, 2-3 szál nagyobb sárgarépa, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 4-5 ek liszt, olaj a kisütéshez, A tócsni elkészítése: A megtisztított, és megmosott burgonyát, és a sárgarépát lereszelem. Sózom, borsozom, hozzákeverem az áttört fokhagymát, majd a tojást és a lisztet. A masszából 1-1 evőkanálnyit teszek a forró olajba, ellapítom,… Tovább »

Karfiol ropogós

   Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, bors, 1 csokor petrezselyem levél, 1 tojás, zsemlemorzsa, 1 ek csípős mustárt, olaj a kisütéshez, Elkészítése: A karfiolt rózsáira szedem, és sós vízben félpuhára főzöm. leszűröm, és aprítóban durvára darálom. Hozzáadom a tojást, fűszerezem sóval, borssal, petrezselyemmel, és mustárral. Összekeverem, és annyi zsemlemorzsát adok hozzá, hogy formázható állagú legyen…. Tovább »

Újhagymás karfiolpüré

  Hozzávalók: 1 fej karfiol, 2 közepes burgonya, só, 5 dkg vaj, 1/2 dl tej vagy tejszín, 1 csokor újhagyma, Elkészítése: A megtisztított újhagymát vékony karikákra szeletelem. A burgonyát megtisztítom, felaprítom, a karfiolt rózsáira szedem, majd sós vízben megfőzöm. Leszűröm, majd krumplitörővel pépesítem. Rádobom a vajat, adok hozzá egy kis tejet, és gépi habverővel habosra… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!