Anna konyhája

Lenes zsemle

   Hozzávalók: 60 dkg liszt, 2 ek lenmag, 2 ek zabkorpa, 2 kk só, 1 ek cukor, 2 dkg olvasztott vaj, 20 dkg kefír, 1 db tojás, 2,5 dkg élesztő. 3 dl langyos tej Elkészítése: A kelesztőtálba teszem, és összekeverem a lisztet, a lenmagot és a korpát . Közepébe morzsolom az élesztőt, kis cukorral megszórom,… Tovább »

Zabos zsemle

  Hozzávalók: 40 dkg búzaliszt, 20 dkg zabliszt, 5 dkg zabpehely, 5 dkg zabkorpa, 2,5 dkg élesztő, 1,5 tk só, 1 tk méz 1 ek sikér, 1 kk aszparginsav, 0,5 dl olaj, 4 dl langyos víz, Elkészítése: A liszteket, a zabkorpát,  a zabpelyhet  kelesztőtálba kimérem, és kézzel összekeverem. Közepébe kis mélyedést csinálok, és az élesztőt… Tovább »

Vágott zsemle

  Hozzávalók: 40 dkg liszt, 20 dkg teljes kiőrlésű liszt, 10 dkg durumliszt, 1 ek sikér, 2 ek búzacsíra, 2,5 dkg friss élesztő, 2 ek olaj, + a lekenéshez, 1 ek só, 1 ek méz, 2-3 dl langyos víz Elkészítése: A kelesztőtálba teszem, és összekeverem a liszteket, a búzacsírát, és a sikért. Közepébe morzsolom az… Tovább »

Teljes kiőrlésű vágott zsemle

Hozzávalók: 40 dkg kenyérliszt, 20 dkg teljes kiőrlésű liszt, 2 ek búzacsíra, 2 ek zabkorpa, 1 ek méz, 2,5 dkg friss élesztő, 3 ek joghurt, 1 db tojás, 2 ek olaj,  1 kk aszkorbinsav, 1,5 tk só, Kb 4 dl langyos víz, Elkészítése: A kelesztőtálba teszem, és összekeverem a liszteket, a búzacsírát, és a korpát… Tovább »

Amarantos-tönkölykorpás zsemle

  Hozzávalók: 40 dkg liszt, 30 dkg teljeskiőrlésű liszt, 3 ek tönkölykorpa, 2 ek amaránt pehely, 3 ek joghurt, só, 3 ek olaj, 2,5 dkg élesztő, 1 ek méz, Elkészítése: A kelesztőtálba teszem, és összekeverem a liszteket, az amaránt pelyhet, és a korpát . Közepébe morzsolom az élesztőt, és mézzel, langyos vízzel kovászt készítek.Letakarom, és… Tovább »

Teljes kiőrlésű zsemle

  Hozzávalók. 30 dkg liszt, 20 dkg teljes kiőrlésű liszt, 2 ek búzacsíra, 2 ek zabkorpa, 2,5 dkg élesztő, 1 ek cukor, 2 kk só, 3 ek olaj Elkészítése: A kelesztőtálba teszem, és összekeverem a liszteket, és a korpát . Közepébe morzsolom az élesztőt, kis cukorral megszórom, és langyos vízzel kovászt készítek.Letakarom, és meleg helyen… Tovább »

Ropogós szendvicszsemle

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 2 ek búzacsíra, 2 ek zabkorpa, 2 dkg élesztő, 3 ek kefir, 1 tojás, 3 ek olaj, 2 kk só, 1 ek cukor, csipet aszkorbinsav, langyos tej Elkészítése. 2 dl langyos tejbe feloldok 1 ek cukrot, belemorzsolom az élesztőt, és felfuttatom. A kelesztőtálba kimérem a lisztet, búzacsírát, zabkorpát. Sózom, és összekeverem.Hozzáadom… Tovább »

Hamburger zsemle

  Hozzávalók: 60 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 2 dl langyos tej, 2 ek cukor, 1 kk só, 10 dkg joghurt, 1 tojás, 2 ek olaj, 1 tojás a bekenéshez, szezámmag Elkészítése: Az élesztőt a langyos, cukrozott tejben felfuttatom. A kelesztőtálba mérem a lisztet, megsózom, a közepébe öntöm a joghurtot, az olajat, beleütöm a tojást…. Tovább »

Leveles buci

Hozzávalók: 2 dl kefir vagy joghurt, 2,5 dkg élesztő, 1/2 kk só, 1 kk cukor, 2,5 dkg vaj, 35 dkg liszt, 2,5 dkg vaj a lekenéshez Elkészítése: A kefirt langyosra melegítem, belekeverem a cukrot, belemorzsolom az élesztőt, és hagyom, hogy felfusson. Mikróban megpuhítom a vajat. A lisztet kelesztőtálba mérem, sózom, beleteszem a puha vajat, majd… Tovább »

Korpás – kefíres zsemle

  Hozzávalók. 60 dkg liszt, 2 ek. búzakorpa, 2 ek zabkorpa, 2 kk só, 1 ek cukor, 3 ek étolaj, 20 dkg kefir, 1 db tojás, 2,5 dkg élesztő. 2,5 – 3 dl langyos tej, Elkészítése: A kelesztőtálba teszem, és összekeverem a lisztet, és a korpát . Közepébe morzsolom az élesztőt, kis cukorral megszórom, és… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!