Anna konyhája

Bundás virsli

  Hozzávaló: 25 dkg főtt, áttört burgonya, 25 dkg liszt, 2 dkg élesztő, langyos tej + 1 kk cukor, 1 db tojás, 1 ek olaj, só, 6 pár virsli, 1 felvert tojás a lekenéshez, 10-15 dkg száraz, reszelt sajt a beszóráshoz, sima mustár a tésztacsíkok lekenéséhez, olaj a tepsi kikenéséhez, Elkészítése: A burgonyát összegyúrjuk a… Tovább »

Uzsonna kifli

  Hozzávalók: 30 dkg búzaliszt, 15 dkg durumliszt, 15 dkg teljes kiőrlésű liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 tk méz, 1 dl olaj, 1 tk só, 1 ek tej a lekenéshez, Elkészítése: A kelesztőtálba kimérem a liszteket, és összekeverem. Közepébe mélyedést csinálok, belemorzsolom az élesztőt, rácsorgatom a mézet, és 2 l langyos vízzel elkeverve felfuttatom az… Tovább »

Sokmagvas kifli

  Hozzávalók: 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 15 dkg búzaliszt, 15 dkg rétesliszt, 3 dkg búzasikér, 2,5 dkg élesztő, 2,5 dl langyos víz, 1 ek méz, 1 ek 10 %-os almaecet, 3 ek étolaj, 10 dkg tejföl, 1 tk só, 4 dkg zab,-és rozspehely, 6 dkg olajos mag megpirítva (len,-szezám,-napraforgó,-tökmag ) 5 dkg olajos magok… Tovább »

Croissant variáció

 Hozzávalók : 50 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 3 dl tej,         1 kk cukor, 1 tk só, 25 dkg hideg, felkockázott, Ráma margarin, 1 ek liszt, Elkészítése: 25 dkg  margarint 1 ek liszttel összegyúrom, majd hűtőben 1 éjjel pihentetem. Az élesztőt 1 dl cukrozott, langyosított tejben felfuttatom. A lisztet megsózom, és… Tovább »

Szezámmagos fonott koszorú

   Hozzávalók az öregtésztához: 50 dkg liszt, 1 dkg friss élesztő, 1/2 tk só, 3 dl langyos víz, Az öregtészta elkészítése: A hozzávalókat géppel alaposan összedolgozom, majd szoba hőmérsékleten hagyom egy éjszakára. Másnap a szükséges mennyiséget kiveszem belőle. ( 20 dkg-t ) A többit átgyúrom. Egy tálat vékonyan olivaolajjal kikenek, beleforgatom a felesleges öregtésztát, és… Tovább »

Dán vajas-aszalt paradicsomos kifli

Hozzávalók: 35 dkg liszt, 2 dkg friss élesztő, 3 dkg cukor, 1 tk só, 0,6 dl langyos víz, 1,25 dl tej, 1 tojás, 25 dkg hideg vaj, 10 dkg felaprított aszalt paradicsom, 1 tk szódabikarbóna, szezámmag Elkészítése: Az aszalt paradicsomot felaprítom. A langyos tejet és vizet egy pohárba kimérem, hozzáadom a cukrot, belemorzsolom az élesztőt,… Tovább »

Rozsos hernyókifli

  Hozzávalók: 20 dkg tk. rozsliszt, 20 dkg teljes kiőrlésű liszt, 20 dkg fehér búzaliszt, 2,5 dkg élesztő, 1 ek méz, 1 dl tej + 2 dl langyos víz, 1 dl olaj, 1 tk só, 5 dkg olvasztott vaj, 1 tojássárgája, Elkészítése: A liszteket a kelesztőtálba teszem, közepébe mélyedést csinálok, és az élesztőt belemorzsolom. Mézet… Tovább »

Zebra kifli

  Hozzávalók: 60 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 dl tej, 2 dl joghurt, 1 db tojás, 5 dkg olvasztott margarin, 10-15 dkg cukor, csipetet só, A kakaós részhez: 3 ek holland kakaó, 2 ek langyos tej A lekenéshez: 1 db tojás Elkészítése: A tejet meglangyosítom, 1 ek cukrot feloldok benne, majd az élesztőt belemorzsolom,… Tovább »

Kerek perec

  Hozzávalók. 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 dl étolaj, 2-3 dl langyos tej, 1 kávés kanál só, 1 kiskanál cukor, 1 tojás a lekenéshez, Elkészítése. A langyos tejben feloldom a cukrot, belemorzsolom az élesztőt, és felfuttatom. kimérem a lisztet, megsózom, és az élesztős tejjel sima tésztát dagasztok. Hozzáadom az olajat, és addig dagasztom,… Tovább »

Csokis croissant

Hozzávalók: 1/2 kg liszt 3 dkg élesztő 2,5 dl langyos tej 5 dkg  vaj, 1 kk. só 1 tojás 20 dkg margarin 5 dkg liszt 1 tojás a lekenéshez, reszelt sajt a megszóráshoz.   Elkészítése:1. A meglangyosított tejbe 1 ek cukrot feloldok, belemorzsolom az élesztőt, és hagyom, hogy felfusson. A kelesztőtálba mérem a lisztet, sózom,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!