Anna konyhája

Kemencés focaccia

  Hozzávalók : Öregtészta: 15 dkg világos rozsliszt, 1 dl langyos víz, 0,3 dkg friss élesztő, Elkészítése: Előző este a kelesztőtálba mérem a lisztet, belemorzsolom az élesztőt, majd a langyos vízzel összekeverem. Letakarom és reggelig a konyhapulton hagyom pihenni.  További hozzávalók : 50 dkgliszt, 2 tk só, kb 2,5  dl meleg víz, 2 ek amarant… Tovább »

Teljes kiőrlésű vekni

  Hozzávalók : 20 dkg öregtészta teljes kiőrlésű lisztből, 60 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 2 tk só, 1 tk cukor, 1 ek sikér, 1 kk aszkorbinsav, 2-2,5 dl meleg tej, 2 db tojás, 6 dkg olvasztott vaj, Elkészítése: Előző este elkészítem a kovászt ( öreg tésztát ).  Egy kelesztőtálban 20 dkg teljes kiőrlésű liszthez… Tovább »

Rozsos lepénykenyér

  Hozzávalók: Öreg tésztához: 20 dkg világos rozsliszt, 1 dkg élesztő, só, langyos víz, Elkészítése: Előző este a kelesztőtálba teszem a hozzávalókat, és annyi langyos vízzel keverem össze, hogy nokedli sűrűségű legyen az állaga. Lefedem, és egy éjszakán át szoba hőmérsékleten tartom. Másnap reggel adom hozzá a többi anyagot : 50 dkg búzaliszt, 1 dkg… Tovább »

Francia kenyér

  Hozzávalók: 25 dkg búzaliszt, 20 dkg durumliszt, 15 dkg tk. rozsliszt, 2,5 dkg élesztő, 1 kk méz, 2 tk só, 3-4 dl langyos víz, 3 ek olaj, 1 tk búzasikér, Elkészítése: Kelesztőtálban összekeverem a liszteket, a sót, és a búzasikért. Közepébe mélyedést csinálok, és belemorzsolom az élesztőt, rácsorgatom a mézet, majd kb 1,5 dl… Tovább »

Focaccia vagy pizzakenyér

  Hozzávalók: 30 dkg teljes kiőrlésű liszt, 15 dkg durumliszt, 15 dkg búzaliszt,  langyos víz, 2 tk só, 1 tk méz, 2,5 dkg élesztő, 1 marék friss, aprított rozmaring, 4 ek olaj, 4 gerezd, áttört fokhagyma, 1 ek napraforgómag, 1 ek máltai fűszersó, Elkészítése: Egy kelesztő tálba kimérem a liszteket, sózom, és összekeverem. A közepébe… Tovább »

Leveles buci

Hozzávalók: 20 dkg búzaliszt, 20 dkg durumliszt, 20 dkg teljes kiőrlésű liszt, kb 3 dl langyos tej, 1 kk méz, 3 dkg élesztő, 2 egész tojás, 4 dkg puha vaj, 2 kk só, 10 dkg puha vaj a rétegek lekenéséhez, szezámmag a szóráshoz, 2-3 ek langyos tej a lekenéshez   Elkészítése: Meglangyosítom a tejet, mézet… Tovább »

Aszaltparadicsomos lepénykenyér

  Hozzávalók: 40 dkg búzaliszt, 20 dkg durumliszt, 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, só, 2,5 dkg élesztő, 1 ek méz, 15 dkg kefír, 2 ek olajban eltett aszalt paradicsom, 3 ek olaj az aszalt paradicsomról, Elkészítése: Két evőkanálnyi azalt paradicsomot 2-3 ek olajjal együtt az aprítógépben durvára aprítom. Egy kelesztő tálba kimérem a liszteket, összekeverem,… Tovább »

Lángos kenyér

  Hozzávalók: 2 db közepes, héjában főtt, áttört burgonya, 2 dkg éesztő, 1 kk cukor, 60 dkg liszt, só, 2 ek olajban eltett aszalt paradicsom. a burgonya főzőleve, olaj a sütéshez Elkészítése: A megtisztított, felszeletelt burgonyát sós vízben puhára főzöm.Leszűröm, és a főzővizét félreteszem. A leszűrt burgonyát áttöröm, langyosra hűtöm. A kelesztőtálba teszem a lisztet,… Tovább »

Krumplis Lángos

  Hozzávalók: 2 db közepes, héjában főtt, áttört burgonya, 2 dkg éesztő, 1 kk cukor, 50 dkg liszt, só, a burgonya főzőleve, olaj a sütéshez Feltéthez: tejföl, áttört fokhagyma, reszelt sajt, Elkészítése: A megtisztított, felszeletelt burgonyát sós vízben puhára főzöm.Leszűröm, és a főzővizét félreteszem. A leszűrt burgonyát áttöröm, langyosra hűtöm. A kelesztőtálba teszem a lisztet,… Tovább »

Lepénykenyér

  Hozzávalók: 50 dkg teljes kiőrlésű liszt, 20 dkg durumliszt, 2,5 dkg élesztő, 1 ek méz, 1 ek frissen vágott rozmaring levél, 4 gerezd fokhagyma, langyos víz, Elkészítése: A liszteket a kelesztőtálba kimérem, az összevágott rozmaring levelet és az áttört fokhagymát hozzákeverem. Közepébe mélyedést csinálok. Belemorzsolom az élesztőt és rácsorgatom a mézet. Kb 2 dl… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!