Anna konyhája

Gombás mellfilé spenótos galuskával

       Hozzávalók a spenótos galuskához: 20 dkg liszt, 20 dkg rétesliszt, 20 dkg spenót, 3 db tojás, 2,5 dl tej, só,  olaj, 3 gerezd fokhagyma, A gombás raguhoz: 50 dkg csirkemellfilé, 25 dkg gomba, 2 ek liszt, 5 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 1 dl konyak, 2 dl tejszín 1 dl fehérbor, 1 ek… Tovább »

Sült csirkemellfilé magyaros kuszkusz körettel

     Hozzávalók: 4 db csirkemellfilé, olaj, csirke fűszerkeverék, 20 dkg kuszkusz, 2+2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 gej lila hagyma, 3-4 db piros húsú paprika, citromlé, 10 dkg füstölt sajt. 2 dl görög joghurt, őrölt fehér bors, só, bors, Elkészítése: A csirkemellet szárazra törlöm, majd olajjal belocsolom, beleforgatom.  Sózom, borsozom, és hűvös helyre félreteszem…. Tovább »

Csicseriborsós csirkecurry

Hozzávalók : 80 dkg csirkemellfilé, 1 fej vöröshagyma, olaj, 1 ek currypaszta vagy 2 ek curry fűszerkeverék, 1 tk őrölt római kömény, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, 25 dkg főtt csicseriborsó, 3 dl főzőtejszín, 1 kis csokor petrezselyem, 2 ek citromlé, Elkészítése: Ha nem konzerv csicseriborsót használok, akkor előző este beáztatom, és másnap a főzésével… Tovább »

Sajtos, csőben sült karfiol

      Hozzávalók: 1 nagyobb fej karfiol, 4 közepes burgonya, só, bors, bazsalikom, olaj, 30 dkg sertés darálthús, 1 fej vöröshagyma, 1 ek őrölt pirospaprika, 2 dkg vaj, 2 csapott ek liszt, 2,5-3 dl tej, 2 egész tojás, 3 ek tejföl, 2 x 10 dkg reszelt sajt, Elkészítése: A darált húsos töltelékkel kezdem. A vöröshagymát… Tovább »

Csirkés-gombás-tojásos tortillatekercs

Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 1 csomag újhagyma, 40 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, olivaolaj, só, bors, 1 piros kaliforniai paprika, 4 db tojás, 10 dkg reszelt sajt, 8 db tortillalap Elkészítése: Apró kockákra szelem a csirkemellet, felkarikázom az újhagymát, hosszában négybe vágom a gombát, és egészen apróra kockázom a szalonnát és a paprikát. Egy mélyebb… Tovább »

Tepsiben sült majoránnás nyúlcomb krémsajtos gombával

Hozzávalók: 4 db nyúlcomb, 3 dl fehérbor, 50 dkg krémsajt, 25 dkg gomba, 3 csapott ek keményítő vagy liszt, 1 csokor petrezselyem zöldje, 5-6 gerezd fokhagyma, 1 csokor újhagyma vagy 1 db póréhagyma, 1 kis marék friss vagy 1 kk szárított majoránna, só, zsiradék, Elkészítése: Besózom a nyúlcombokat, és kizsírozott, fedeles tepsibe teszem. Rászórom a… Tovább »

Tejszínben sült zöldborsós, baconos csirkecomb

  Hozzávalók: 8 db csirke felsőcomb, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, 3 szál újhagyma, 3 dl húsleves alaplé, (esetleg kockából ) 25-30 dkg zöldborsó-sárgarépa keverék, 3 dl főzőtejszín, 1 csokor petrezselyem, Elkészítése: A csirkecombokat besózom, borsozom és félreteszem. A felkockázott bacont egy serpenyőben kiolvasztom,és amikor már ropogós, kiszedem és félreteszem. A visszamaradt zsíradékban körbesütöm-pirítom a… Tovább »

Fehérboros, fűszeres csirke sajttal

  Hozzávalók : 8 db csirke felső comb, só, bors, bazsalikom, kb 6 dkg liszt, olaj vagy zsír, 1 nagy fej vöröshagyma, 5 dkg paradicsompüré 2 dl házi paradicsomlével hígítva, 1 csokor petrezselyem, 25 dkg csiperke gomba, 2-3 dl száraz fehérbor, 10 dkg sonka, 2 dl tejföl, Elkészítése: A csirkecombokat megmosom, leszárítom, majd sóval, borssal… Tovább »

Házi cserkészkolbász lilahagymás gombaágyon

  Hozzávalók: 30 dkg ( 3 szál ) friss, füstöletlen házi cserkészkolbász, 2 nagy fej lila hagyma, 25 dkg csiperke gomba, 2,5 dkg vaj, 2 ek olivaolaj, 1 ek barna cukor, 2 ek balzsamecet, só, 2 dl száraz vörösbor, Elkészítése: A megtisztított lila hagymát hosszában félbevágom, és vékonyra felkarikázom. A vajat és a z olivaolajat… Tovább »

Rántott csirkemáj bulgurral

  Hozzávalók: 1 kg csirkemáj, tej, liszt, tojás, zsemlemorzsa, só, olaj a sütéshez, Elkészítése:  A májat megtisztítom az erektől, és 30 percre hideg tejbe áztatom. A tejből kivéve papírtörlőn leszárítom. Lisztbe-tojásba-zsemlemorzsába forgatom, és bő, nem túl forró olajban, fedő nélkül, szita -fedővel letakarva, kisütöm.  A májba nem szúrom a villát, csak alányúlva megfordítom. Megsózom, és tálalom…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!