Anna konyhája

Spenótos nyúlragu gnocchival

     Hozzávalók: 1 kg nyúlhús, (gerince és combjai ) 10 dkg füstölt szalonna, 1 db vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín, 2 dl zöldségalaplé, 50 dkg friss spenót levél, 10 dkg krémfehér sajt, só, bors, Elkészítése: A húst megmosom, kisebb darabokra vágom, szűrőkanálba téve leforrázom, jól lecsöpögtetem, majd szárazra törlöm. A szalonnát felkockázom,… Tovább »

Spenótos-sonkás-mozzarellás gnocchi

         Hozzávalók 50 dkg gnocchihoz: 30 dkg főtt, áttört burgonya, 15 dkg rétesliszt, 2,5 dkg vaj, só, 1 db tojás, A mártáshoz: 30 dkg hámozott paradicsom, 30 dkg spenót, 1 tk szárított bazsalikom, 2 szál újhagyma, 3 gerezd zúzott fokhagyma 20 dkg főtt, füstölt sonka, ( bőr és zsírréteg nélkül ) só, bors, olívaolaj,… Tovább »

Csípős tepsis csirke hathagymás kölessel

       Hozzávalók: 5 db csirkecomb, 4-5 gerezd fokhagyma, 3-4 ek csípős paprikakrém, 3 ek citromlé, 3 ek olaj, só, 3 ek folyékony méz, 1 db kezeletlen citrom, 5 dl száraz fehérbor, A körethez: 180 dkg előfőzött köles, 1 csokor snidling, 1 csokor metélő fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lila hagyma, 2 szál újhagyma,… Tovább »

Szezámos-zöldséges csirke spagettivel

   Hozzávalók: 5 dkg szezámmag, olaj, 1 ek méz, 1 ek rizsecet, 2 fej lila hagyma, 2 szál sárgarépa, 1 db fiatal cukkini, 1 db piros kaliforniai paprika, 40 dkg csirkemell, só, 1,5 ek szójaszósz, 40 dkg spagetti, Elkészítése: A szezámmagot kevés olajon lepirítom, hozzáadom a mézet, a rizsecetet, majd 2 ek vizet, hogy ne… Tovább »

Sertéskaraj paradicsomos szószban, nudlival

    Hozzávalók: 6 szelet sertés karaj, só,  sertés fűszerkeverék, olaj, 2 nagy fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 2 dl sűrű paradicsomlé, 2 dl száraz fehérbor, Elkészítése: A karaj szeleteket olajjal vékonyan bekenem, megsózom és a fűszerkeverékkel alaposan bedörzsölöm. Egy fedeles tálba rendezem, és legalább 1 napra a hűtőbe teszem, érlelem. Egy mélyebb serpenyőben 3 ek… Tovább »

Gombás-paradicsomos szószban sült csirke sajttal

        Hozzávalók: 6 db egész csirkecomb, só, bazsalikom, kb 3-4 ek liszt, olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 dl sűrű paradicsomlé vagy paradicsompüré, 3 ek ketchup, 1 csokor metélőhagyma, 5-6 db bazsalikomlevél, 50 dkg gomba, 1-2 dl száraz fehérbor, 15 dkg reszelt sajt, A körethez: 25 dkg kuszkusz, 2,5 dl forró víz, 2 dkg vaj,… Tovább »

Mozzarellás frittata

    Hozzávalók: 1 db kaliforniai paprika, 10 dkg házi füstölt nyers sonka,  10 dkg reszelt sajt, 10 dkg felkockázott mozzarella, 1 fej vöröshagyma, 15 dkg liszt, 1 csom, sütőpor, 0,5 dl olivaolaj, 5-6 db tojás, vaj a sütőforma kikenéséhez, Elkészítése: A tojásokat egy tálba felütöm és villával felverem. Apróra felkockázom, majd beleteszem a többi hozzávalót… Tovább »

Paradicsomos húsgombóc bazsalikomos párolt rizzsel

  Hozzávalók: 50 dkg darált marhahús, 4 gerezd fokhagyma, 3 ek zsemlemorzsa, 1 egész tojás, só, bors, 1 csokor petrezselyem levél, zsír a sütéshez, A szószhoz: 1 fej vöröshagyma, 3 db kápia és zöldpaprika vegyesen, 20 dkg zöld ceruzabab, 1 kg paradicsom, 1 ek szárított oregánó, A körethez: 30 dkg rizs, só, bors, 8-10 db… Tovább »

Fokhagymás vaddisznómáj lencsével

     Hozzávalók: 80 dkg vaddisznómáj, (vagy sertés, borjú.. ) 1 nagy fej vöröshagyma, olaj, 50 dkg lencse, 4 ek paradicsompüré, 2 ek mustár, 4 db babérlevél, só, bors, őrölt szerecsendió, 1 fej fokhagyma felszeletelve, liszt a forgatáshoz, tej az áztatáshoz, disznózsír a sütéshez, Elkészítése: A lencsét előző este hideg vízbe teszem, és reggelig áztatom…. Tovább »

Csevapcsicsa

    Hozzávalók: 30 dkg marhaszegy, 30 dkg marhanyak, 30 dkg sertésdagadó, 30 dkg sertéscomb, 30 dkg birkacomb, 20 dkg füstölt szalonna, só, bors, 5-6 gerezd zúzott fokhagyma, 2 tk kakukkfű, 2 ek őrölt pirospaprika, 2 fej vöröshagyma ledarálva, 2 ek szódabikarbóna, Elkészítése: Az ötféle húst a szalonnával együtt ledarálom. A fűszerekkel ízesítem, majd jól összegyúrom… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!