Anna konyhája

Paradicsomos húsgombóc bazsalikomos párolt rizzsel

  Hozzávalók: 50 dkg darált marhahús, 4 gerezd fokhagyma, 3 ek zsemlemorzsa, 1 egész tojás, só, bors, 1 csokor petrezselyem levél, zsír a sütéshez, A szószhoz: 1 fej vöröshagyma, 3 db kápia és zöldpaprika vegyesen, 20 dkg zöld ceruzabab, 1 kg paradicsom, 1 ek szárított oregánó, A körethez: 30 dkg rizs, só, bors, 8-10 db… Tovább »

Fokhagymás vaddisznómáj lencsével

     Hozzávalók: 80 dkg vaddisznómáj, (vagy sertés, borjú.. ) 1 nagy fej vöröshagyma, olaj, 50 dkg lencse, 4 ek paradicsompüré, 2 ek mustár, 4 db babérlevél, só, bors, őrölt szerecsendió, 1 fej fokhagyma felszeletelve, liszt a forgatáshoz, tej az áztatáshoz, disznózsír a sütéshez, Elkészítése: A lencsét előző este hideg vízbe teszem, és reggelig áztatom…. Tovább »

Csevapcsicsa

    Hozzávalók: 30 dkg marhaszegy, 30 dkg marhanyak, 30 dkg sertésdagadó, 30 dkg sertéscomb, 30 dkg birkacomb, 20 dkg füstölt szalonna, só, bors, 5-6 gerezd zúzott fokhagyma, 2 tk kakukkfű, 2 ek őrölt pirospaprika, 2 fej vöröshagyma ledarálva, 2 ek szódabikarbóna, Elkészítése: Az ötféle húst a szalonnával együtt ledarálom. A fűszerekkel ízesítem, majd jól összegyúrom… Tovább »

Sziciliai tepsis csirkecomb

      Hozzávalók: 4 db egész csirkecomb, só, bors, 2 ek kakukkfű, 2 csokor petrezselyem, 4-5 ek olaj, 10-10 dkg zöld és fekete olivabogyó, 3 nagy fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 3 db sárga és piros kaliforniai paprika, 80 dkg hámozott, darabolt paradicsom, Elkészítése: A megmosott csirkecombot sózom, borsozom, petrezselyemmel, kakukkfűvel beszórom, és olajjal meglocsolom…. Tovább »

Zöldséges ragu zsemlegombóccal

    Hozzávalók a raguhoz: 1 db csirke mellfilé, 3 gerezd fokhagyma, 2 fej lila hagyma, 4 db pritamin paprika, 4 db paradicsom, 1 dl fehér bor, só, bors, bazsalikom, olaj Hozzávalók a zsemlegombóchoz: 5 db zsemle, kb 1/4 l tej, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem levél felaprítva, 2 tojás, só, bors, búzadara a… Tovább »

Pisztráng zöld morzsában

   Hozzávalók: 2 db nagyobb pisztráng, 5 ek zsemlemorzsa, 1/2 citrom leve, 1 csokor petrezselyem, 1 ek rozmaring levél, 4-5 db zsályalevél, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, olaj, 1 dl száraz, fehér bor, Elkészítése: A megtisztított halat megmosom, lecsepegtetem, papírtörlővel leszárítom. A fűszereket felaprítom, majd összekeverem a morzsával. A halakat kivűl-belül olajjal bekenem, sózom, borsozom,… Tovább »

Sült csirkemellfilé magyaros kuszkusz körettel

     Hozzávalók: 4 db csirkemellfilé, olaj, csirke fűszerkeverék, 20 dkg kuszkusz, 2+2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 gej lila hagyma, 3-4 db piros húsú paprika, citromlé, 10 dkg füstölt sajt. 2 dl görög joghurt, őrölt fehér bors, só, bors, Elkészítése: A csirkemellet szárazra törlöm, majd olajjal belocsolom, beleforgatom.  Sózom, borsozom, és hűvös helyre félreteszem…. Tovább »

Csicseriborsós csirkecurry

Hozzávalók : 80 dkg csirkemellfilé, 1 fej vöröshagyma, olaj, 1 ek currypaszta vagy 2 ek curry fűszerkeverék, 1 tk őrölt római kömény, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, 25 dkg főtt csicseriborsó, 3 dl főzőtejszín, 1 kis csokor petrezselyem, 2 ek citromlé, Elkészítése: Ha nem konzerv csicseriborsót használok, akkor előző este beáztatom, és másnap a főzésével… Tovább »

Sajtos, csőben sült karfiol

      Hozzávalók: 1 nagyobb fej karfiol, 4 közepes burgonya, só, bors, bazsalikom, olaj, 30 dkg sertés darálthús, 1 fej vöröshagyma, 1 ek őrölt pirospaprika, 2 dkg vaj, 2 csapott ek liszt, 2,5-3 dl tej, 2 egész tojás, 3 ek tejföl, 2 x 10 dkg reszelt sajt, Elkészítése: A darált húsos töltelékkel kezdem. A vöröshagymát… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!