Anna konyhája

Hagymás tarja krumplinyakkal

Hozzávalók: 4 szelet tarja, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 szál újhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg császárszalonna, só, bors, 1 csokor snidling, 2 ek mustár, 5 ek olaj, 5 dkg vaj, 1 dl száraz, fehérbor, A burgonyás gunárnyakhoz: 50 dkg burgonya, 15 dkg liszt, só, Elkészítése: A tarjaszeleteket megsózom, borsozom, mustárral mindkét oldalát bekenem, olajjal… Tovább »

Zöldborsós-gombás csirkeragu

   Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 40 dkg gomba, 40 dkg zöldborsó, olaj, só, bors, csipet cukor, 1/2 dl száraz fehér bor, 5 dkg vaj, 1 dl főzőtejszín, 1 csokor petrezselyem levél Elkészítése: A csirkemellet felszeletelem, sózom, borsozom, majd egy kevés olajon körbepirítom. A húst kiszedem, és a maradék olajban… Tovább »

Csirkemell ropogós kukorica bundában

     Hozzávalók: 1 db csirkemell filé, só, bors, 2 egész tojás, 2 kk mustár, 4 gerezd áttört fokhagyma, 1 csipet cayenne-bors,( csilipaprika ) natúr kukoricapehely, 1 kk őrölt pirospaprika, olaj a sütéshez, Elkészítése: A csirkemellet 6 szeletre vágom, és két fólialap között enyhén kiklopfolom. Sózom, borsozom. A tojásokat villával felverem, majd hozzáadom az áttört fokhagymát,… Tovább »

Báránypöri kapros nokedlival

   Hozzávalók: 2 kg bárányhús, ( comb, lapocka, borda csonttal együtt ) 2 ek sertészsír, 10 dkg füstölt szalonna, 4 gerezd fokhagyma, 3  fej vöröshagyma, 2 db csípős zöldpaprika,  1 db paradicsom, 3 dl száraz vörösbor, 3 ek őrölt pirospaprika, só, bors, 1 kk őrölt köménymag Elkészítése: A bárányhúst felkockázom, a csontos részeket (gerinc, borda… Tovább »

Sonkás-sajtos kijevi mellfilé petrezselymes újkrumplival

Hozzávalók: 2 egész csirkemell, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt, 10 dkg füstölt sonka, 1 kis csokor petrezselyem, 5-6 oregánó levél, 3 egész tojás, liszt és kukoricapehely a panírhoz, Elkészítése: A sonkát éles késsel egészen apróra felvágom. A fűszeres vaj elkészítésével kezdem előző nap. A puha vajat a sóval,… Tovább »

Spenótos nyúlragu gnocchival

     Hozzávalók: 1 kg nyúlhús, (gerince és combjai ) 10 dkg füstölt szalonna, 1 db vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín, 2 dl zöldségalaplé, 50 dkg friss spenót levél, 10 dkg krémfehér sajt, só, bors, Elkészítése: A húst megmosom, kisebb darabokra vágom, szűrőkanálba téve leforrázom, jól lecsöpögtetem, majd szárazra törlöm. A szalonnát felkockázom,… Tovább »

Spenótos-sonkás-mozzarellás gnocchi

         Hozzávalók 50 dkg gnocchihoz: 30 dkg főtt, áttört burgonya, 15 dkg rétesliszt, 2,5 dkg vaj, só, 1 db tojás, A mártáshoz: 30 dkg hámozott paradicsom, 30 dkg spenót, 1 tk szárított bazsalikom, 2 szál újhagyma, 3 gerezd zúzott fokhagyma 20 dkg főtt, füstölt sonka, ( bőr és zsírréteg nélkül ) só, bors, olívaolaj,… Tovább »

Csípős tepsis csirke hathagymás kölessel

       Hozzávalók: 5 db csirkecomb, 4-5 gerezd fokhagyma, 3-4 ek csípős paprikakrém, 3 ek citromlé, 3 ek olaj, só, 3 ek folyékony méz, 1 db kezeletlen citrom, 5 dl száraz fehérbor, A körethez: 180 dkg előfőzött köles, 1 csokor snidling, 1 csokor metélő fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lila hagyma, 2 szál újhagyma,… Tovább »

Szezámos-zöldséges csirke spagettivel

   Hozzávalók: 5 dkg szezámmag, olaj, 1 ek méz, 1 ek rizsecet, 2 fej lila hagyma, 2 szál sárgarépa, 1 db fiatal cukkini, 1 db piros kaliforniai paprika, 40 dkg csirkemell, só, 1,5 ek szójaszósz, 40 dkg spagetti, Elkészítése: A szezámmagot kevés olajon lepirítom, hozzáadom a mézet, a rizsecetet, majd 2 ek vizet, hogy ne… Tovább »

Sertéskaraj paradicsomos szószban, nudlival

    Hozzávalók: 6 szelet sertés karaj, só,  sertés fűszerkeverék, olaj, 2 nagy fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 2 dl sűrű paradicsomlé, 2 dl száraz fehérbor, Elkészítése: A karaj szeleteket olajjal vékonyan bekenem, megsózom és a fűszerkeverékkel alaposan bedörzsölöm. Egy fedeles tálba rendezem, és legalább 1 napra a hűtőbe teszem, érlelem. Egy mélyebb serpenyőben 3 ek… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!