Anna konyhája

Pisztráng zöld morzsában

   Hozzávalók: 2 db nagyobb pisztráng, 5 ek zsemlemorzsa, 1/2 citrom leve, 1 csokor petrezselyem, 1 ek rozmaring levél, 4-5 db zsályalevél, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, olaj, 1 dl száraz, fehér bor, Elkészítése: A megtisztított halat megmosom, lecsepegtetem, papírtörlővel leszárítom. A fűszereket felaprítom, majd összekeverem a morzsával. A halakat kivűl-belül olajjal bekenem, sózom, borsozom,… Tovább »

Sült halfilé babszósszal

  Hozzávalók: olivaolaj, 1 kk vaj, 1 fej vöröshagyma, 30 dkg csiperkegomba, 1 doboz főtt, chilis bab, 2-4 db halszelet, Elkészítése: A halszeleteket sózom, borsozom, legalább 1 órát a hűtőben pihentetem, hogy az ízek átjárják, majd forró olajon hirtelen átsütöm. A forró körettel tálalom. A körethez felhevítem a vajat és az olajat, beledobom a felaprított… Tovább »

Tócsnibundás halfalatok vinaigrette salátával

  Hozzávalók: 50-60 dkg harcsa,- fogas- vagy pontyfilé, só, őrölt bors, 2 ek liszt, A bundához: 2 tojás, só, 1 csokor petrezselyem, 1/2 mk őrölt köménymag, 3-4 ek liszt, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 kisebb fej vöröshagyma, 3-4 közepes burgonya, A sütéshez : olaj Elkészítése: A halfiléket ujjnyi széles csíkokra vágom. Megsózom, borsozom, majd a liszbe… Tovább »

Sült pisztráng

   Hozzávalók: 2 db pisztráng, só, bors, majoránna, 2 + 1  ek tejföl, 1 kk mustár, 1 kk piros arany, 3-4 gerezd fokhagyma, 4 karika citrom, olaj, Elkészítése: A pisztrángot megtisztítom, mindkét oldalát beirdalom, megsózom, és a hűtőbe félreteszem. A tejfölt kikeverem a mustárral, a piros arannyal, sóval, borssal, majoránnával, és az áttört fokhagymával. A… Tovább »

Sajtos-szalonnás-hagymás ponty

  Hozzávalók: 6 szelet ponty, 2 fej vöröshagyma, 6 szelet edámi sajt, 6 szelet bacon szalonna, 2 dl tejföl, 1 ek ketchup, só, bors, olaj, Elkészítése: A ponty szeleteket besózom, borsozom, és pár órára a hűtőbe rakom. Egy megfelelő méretű tepsit vagy tűzálló tálat kikenek olajjal. és a ponty szeleteket egymás mellé fektetem. A vöröshagymát… Tovább »

Süllő Orly módra

Hozzávalók: 60-70 dkg kifilézett süllő, só, Orly tésztához: 10 dkg liszt, 1 db tojás 1,5 dl sör, 3 ek olaj, só A sütéshez olaj, a forgatáshoz liszt. Elkészítése: A kifilézett süllőt kb 5 cm-es darabokra szeletelem, és alaposan besózom. Egy éjszakára a hűtőbe teszem. (de legalább 1 órára . A sörtészta elkészítésével kezdem. A tojásokat… Tovább »

Fűszeres ponty zöldségágyon

  Hozzávalók: 6 szelet ponty, fokhagymás halfűszer, só, 1 ek pirospaprika,, 4-5 ek liszt olivaolaj, 1 db cukkini, 3 db zöld paprika, 3 db paradicsom, 2 fej vöröshagyma, Elkészítése: A ponty szeleteket besózom, fokhagymás halfűszerrel beszórom, olivaolajjal meglocsolom, és pár órára a hűtőbe teszem. A cukkinit megtisztítom, vékony karikákra szelem, és besózva állni hagyom. A… Tovább »

Harcsapörkölt túrós csuszával

Hozzávalók: 80 dkg kifilézett harcsa, 5 dkg füstölt szalonna, zsír vagy olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 ek pirospaprika, 1kk csípős paprika vagy erős pista, 1 db zöld paprika, 1 db paradicsom, só, bors, 1 dl fehérbor, Elkészítése: A halat kifilézik a fiuk, majd 2×2 cm-es kockákra vágom kissé besózom. Az apró kockákra vágott szalonnát… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!