Anna konyhája

Zöldséges tojásragu

  Hozzávalók: 30 dkg sárgarépa, 20 dkg zöldborsó, 1 db karalábé, 5 db tojás, 3 szál zöldhagyma, 3 dkg vaj, 2 ek olivaolaj, 3 dkg liszt, 1 tk currypor, 5-6 dl zöldség főzőlé, 15 dkg sajtkrém, Elkészítése: Személyenként 1-1 tojást keményre főzök, majd megtisztítom. Az újhagymát megtisztítom, és vékonyan felkarikázom. A répát , és a… Tovább »

Paradicsomos káposzta főzelék

  Hozzávalók: 1 kg savanyított káposzta, 1 kg oldalas + lapocka vegyesen, só, egész bors, 4-5 babérlevél, 2-3 db cseresznyepaprika, 1 ek cukor, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 l házi paradicsomlé, 1 ek zsír, 2-3 ek liszt, 2 ek őrölt pirospaprika, Elkészítése: Az oldalast és a lapockát tenyérnyi daraborra szelem, és sós vízben félig előfőzöm…. Tovább »

Kelkáposzta főzelék

  Hozzávalók: 1 kg kelkáposzta, 20 dkg burgonya, só, 1/2 mk bors, 3-4 db babérlevél, 1 mk majoranna, 1 mk őrölt kömény, 1 kk őrölt pirospaprika, 2-3 gerezd fokhagyma 4 ek olaj, 3 csapott ek  liszt, 1 ek tejföl, Elkészítése: A kelkáposztának leszedem a külső leveleit, lemosom, jól lecsöpögtetem. Kettévágom, a torzsájától megszabadítom, és vékonyra… Tovább »

Lecsós cukkini rizzsel

  Hozzávalók: ( 2 főre ) 1 db cukkini, 1 fej vöröshagyma, 10 db paprika, 3-4 db paradicsom, 2 pár virsli, só, bors, csípős paprikakrém, 3 ek étolaj, Köretnek: 8-10 dkg rizs megpárolva. Elkészítése: A cukkinit meghámozom, a magját eltávolítom, és apró kockákra vágom. A vöröshagymát megtisztítom, felkockázom. A paprikát , paradicsomot mosás után kicsumázom,… Tovább »

Tojásos lecsó

Hozzávalók: 8-10 db tv paprika, 1 db csípős paprika, 2 db paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 2 ek olaj vagy 1 ek zsír, só, 10 dkg füstölt, húsos szalonna, 6 db tojás Elkészítése: A paradicsomot és a paprikát megmosom, és felkarikázom. A vöröshagymát megtisztítom, és apró kockákra szelem. A szalonnát egészen apró kockákra szelem, és az… Tovább »

Spenót főzelék főtt tojással

  Hozzávalók: 50 dkg spenót levél, 2 ek liszt, 2-3 ek olaj, 1/2 l tej, só, bors, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 zsemle, 4-6 db főtt tojás, Elkészítés: A spenót leveleket alaposan megmosom és összeaprítom. A zsemlét 4 részre vágom, tálba teszem és ráöntöm a tejet. Hagyom, hogy jól megszívja magát. Az olajból és a lisztből… Tovább »

Töltött paprika

  Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús. 5 dkg rizs, só, bors, 1 tojás, 6-8  db tölteni való paprika, 2 l házi paradicsomlé, 4 ek olaj, 2 ek liszt, ízlés szerint cukor, Elkészítése: A paprikákat megmosom, a csumáját kivágom, a magokat kirázom. A rizst alaposan megmosom. A darált húst tálba teszem. Hozzáadom a sót, borsot, a… Tovább »

Lencsefőzelék

  Hozzávalók: 40 dkg lencse, 2 ek olaj, 2 ek liszt, 1 db vöröshagyma, só, bors, 1/2 kk őrölt pirospaprika, 2 db babérlevél, ecet, tejföl Elkészítése: A lencsét előző este megmosom és vízbe teszem ázni. Másnap hideg vízbe, babérlevéllel felteszem főni.Ha puhára főtt sózom, borsozom. Felaprítom a vöröshagymát, kevés olajon üvegesre párolom, majd leveszem a… Tovább »

Borsó főzelék

Hozzávalók: 60 dkg kitisztított borsó, 2 ek olaj, 1 ek liszt, 1 kk cukor, 2 dl víz, 1/2 kk pirospaprika, só, bors, 1 ek tejföl Elkészítése. Megforrósítom az olajat, belekeverem a lisztet. mielőtt színesedne hozzáöntöm a borsót, meghintem pici cukorral, és együtt pirítom pár percig. Megszórom a paprikával, elkeverem, felöntöm vízzel. Simára keverem, sózom, borsozom,… Tovább »

Paprikás krumpli házi kolbásszal

  Hozzávalók. 1,5 kg burgonya, 2 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 10 dkg húsos füstölt házi szalonna, 2 ek olaj, 2 ek őrölt pirospaprika, só, bors, erős darált paprika, vagy 2 db cseresznyepaprika, 20 dkg házikolbász vagy virsli, 1 dl paradicsomlé, vagy friss paradicsom, zöld paprika, Elkészítése: A burgonyát meghámozom, és cikkekre vágom. A vöröshagymát… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!