Anna konyhája

Aszalt paradicsom szárazon eltéve

        Hozzávalók: Paradicsom,  só, Aszaló — napon vagy elektromos, sütő.. Elkészítése: A paradicsomokat hosszában kettévágom, megsózom, és a vágási felülettel felfelé az aszalótálcára  rakom. Napkollektorral működő aszalóm van , tehát addig aszalom, amíg a megfelelő állagot el nem érem. Ez kb  akkor van, amikor kézzel összenyomva még puha, de már nem nedves. A sütőben szárítva… Tovább »

Galato, -igazi olasz fagylalt

     Hozzávalók: 5 dl zsíros tejszín, 40 dkg sűrített tej,  (pillanatok alatt el lehet készíteni házilag !) 2 ek vanília kivonat, 5 dkg kakaópor, 10 dkg török mogyoró, 2 ek porcukor, Elkészítése: Egy serpenyőben elkezdem pirítani a mogyorót közepes lángon. Rászórom a cukrot, és folyamatosan kevergetve tovább pirítom. Pár perc után a karamellizálódott cukor aranybarna… Tovább »

Krémsajtos szendvicskrém snidlinggel és retekkel

      Hozzávalók: 40 dkg házi sajtkrém, 10 db piros retek, 1 csokor snidling, só, színes, őrölt bors, Elkészítése: A krémsajtot sóval, színes borssal ízesítem, majd a felszeletelt piros retket, és a snidlinget hozzákeverem.  Frissen sült kenyérre, vagy ropogós pirított kenyérrel tálalom.... Tovább »

Krémsajt házilag

    Hozzávalók: 40 dkg natúr görög joghurt, ízesítéshez mármilyen friss fűszernövény, fokhagyma, snidling, kapor, bazsalikom, csili paprika,….. Elkészítése: Egy műanyag szűrőkanálba keverés nélkül kiöntöm a joghurtot. Egy akkora tálba illesztem, amire pontosan ráilleszkedik, és az alját nem éri el. Egy kis tányért vagy egy kis fedőt teszek a tetejére. A hűtőbe teszem. Kb 2… Tovább »

Házi nutella – mogyorós csokikrém II.

  Hozzávalók: 20 dkg török mogyoró, 5 dkg blansírozott mandula, (héj nélküli ) 4 dl meleg tej, 5 dkg cukor vagy eritrit, 5 dkg tejpor, 15 dkg 70 %-os étcsokoládé, 15 dkg tejcsokoládé, (de lehet étcsokoládé is ) Elkészítése: A mogyorót egy serpenyőben kevergetve megpirítom, majd két papírszalvéta között ledörzsölöm a héját. A tejet felforralom,… Tovább »

Cékla saláta

        Hozzávalók :   5-6 db cékla, cukor, só, ecet, őrölt kömény, Elkészítése: A céklákat alaposan bő vízben megmosom, majd felteszem főni. Kb 1 óra múlva tűvel ellenőrzöm. Ha megfőtt kiemelem a vízből, és hűlni hagyom, majd vékonyan meghámozom. Uborkagyalun vékonyra felszeletelem.Vízben feloldom a sót és a cukrot. Ráöntöm a céklára, köménymagot… Tovább »

Saját készítésű Fűszerkeverékek

  Sült krumplihoz: só, őrölt színes bors, bazsalikom, oregano, kakukkfű, majoránna, őrölt pirospaprika, fokhagyma granulátum, (vagy frissen áttört fokhagyma,) A bazsalikom, az oreganó, a kakukkfű, és a majoránna saját fűszerkertemből szedett, szárított, és morzsol Kb azonos arányban használtam a fűszerekből, a só és a bors ízlés kérdése ! A hozzávalókat összekeverem, és jól záródó üvegbe… Tovább »

Füstölt sajtos cukkinikrém

  Hozzávalók: 80 dkg megtisztított cukkini, 1 fej lila hagyma, 3 db zöldpaprika, 3 db paradicsom, só, bors, 1 dl száraz fehérbor, 10 dkg lágy, füstölt sajt, Elkészítése: A megtisztított zöldségeket felaprítom, majd 2 ek olajon, 1 dl fehérbort aláöntve, lefedve megpárolom. Időnként megkeverem, sózom, borsozom, majd kb 10-15 percnyi párolás után a tűzről leveszem,… Tovább »

Chilis cukkinipástétom

  Hozzávalók: 30 dkg cukkini, 1 fej vöröshagyma, 2 ek olaj, 1/2 citrom leve, 1db zöldpaprika, 1 db kápia paprika, 1 db chilipaprika vagy 1 db erős paprika, 2 db paradicsom, só, bors, 5 dkg vaj, Elkészítése: A cukkinit lehéjazom,  kettévágom, a magját kikaparom, majd vékonyra szeletelem. A paprikákat felkarikázom, a paradicsomot cikkekre vágom. A vöröshagymát apróra… Tovább »

Feta sajtos cukkinikrém

  Hozzávalók: 30 dkg cukkini, 2 ek oliva olaj, 4 gerezd fokhagyma, 2 szál újhagyma, 1 db pápia paprika, 15 dkg feta sajt, bors, friss bazsalikom levél, friss oregano levél, pár csepp citromlé, Elkészítése: A cukkinit megmosom, lehéjazom, hosszában  kettévágom, majd a magokat eltávolítom. Uborka gyalun vékonyra szeletelem. A megmosott paprikát kettévágom, a magját eltávolítm,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!