Anna konyhája

Ízletes forgácsfánk

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 5 dkg vaj, 1 ek cukor, csipet só, 2 csom. vaníliás cukor, 0,5 dl tejföl, 0,5 dl tej, 2 tojássárgája, 1 dkg élesztő, 2 ek rum, olaj a sütéshez, 20 dkg sárgabarack lekvár, Elkészítése: A meglangyosított tejben elkeverem a cukrot, belemorzsolom az élesztőt, és pár perc alatt felfuttatom. A lisztet simára… Tovább »

Rózsafánk

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 2 egész tojás, só, 1 ek rum, 2,5 dkg vaj, tejföl, sárgabarack lekvár, porcukor a szóráshoz, Elkészítése: A lisztet elmorzsolom a vajjal, egy csipet sóval megsózom, majd hozzáadom a tojást, a rumot, és annyi tejfölt, hogy puha tésztát tudjak gyúrni. 1-2 órát hűvös helyen pihentetem, majd vékonyra nyújtom.  3 különböző méretű,… Tovább »

Zabpelyhes-mézes keksz

       Hozzávalók: 15 dkg cukor vagy édesítőszer, 20 dkg vajízű margarin, 2-3 ek méz, 7,5 dkg zabpehely, 7,5 kg kukoricapehely, 10 dkg liszt, 10 dkg kukoricaliszt, 2 tk szódabikarbóna, 10 dkg kókuszreszelék, 10 dkg 70 %-os étcsokoládé, Elkészítése: A csokoládét felaprítom. A cukrot, a mézet és a puha vajat habosra keverem.  A száraz hozzávalókat… Tovább »

Meggyes-túrós pite

         Hozzávalók: 24 dkg liszt, 10 dkg vaj, 5 dkg cukor, 1 db tojás, só, zabpehely a szóráshoz, A túrókrémhez: 25 dkg túró, 25 dkg mascarpone, 5 dkg cukor, 1 db tojás, 1 db tojássárgája, 1 ek citromlé, A  meggyréteghez: 40-50 dkg kimagozott meggy, 5 dkg cukor, 1/2 citrom reszelt héja, 2… Tovább »

Linzer tészta – alaprecept

   Hozzávalók: (a hozzávalók aránya a klasszikus recept szerint : liszt:zsiradék:cukor = 4:2:1 40 dkg finomliszt, 20 dkg fagyos vaj vagy margarin, 10 dkg porcukor, csipet só, 1 csom. vaníliás cukor, 1 tojássárgája, Elkészítése: Az alapanyagok, az eszközök, és a kezem is hideg kell, hogy legyen, ezért nem árt fagyos vajat használni, és hideg vízben… Tovább »

Húsvéti almatorta

     Hozzávalók: 30 dkg linzertészta, 25 dkg natúr joghurt, 4 dkg cukor, 1/2 csomag vanília pudingpor, 3-4 db alma, 4 db tojásfehérje, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tk őrölt fahéj, 1 citrom leve, vaj a forma kikenéséhez, Elkészítése: Kivajazok egy 24 cm-es átmérőjű piteformát, és belenyomkodom a kerekre sodort linzertésztát úgy, hogy pereme is… Tovább »

Karamellel töltött vaníliás keksz

   Hozzávalók : 35 dkg liszt, 5 dkg kukoricaliszt, 15 dkg cukor vagy eritrit, só, 25 dkg vaj, 1 tojás sárgája, 2 tk vanília kivonat, a tetejére olvasztott étcsokoládé, A töltelékhez: 2 dl tejszín, 2 ek méz,  1 ek cukor, 12 dkg vaj, csipet só, Elkészítése: A krémmel kezdem, hogy legyen ideje lehűlni. A tejszínt… Tovább »

Meggyes clafoutis

Hozzávalók: 30-40 dkg kimagozott meggy, 5 dkg vaj, 1 ek vaníliakivonat, 1 citrom reszelt héja, 3 tojás, 1,25 dl tejszín, 1,25 dl tej, 10 dkg cukor vagy édesítőszer, só, 10 dkg liszt, 1/2 csom sütőpor, Elkészítés: A meggyet megmosom és kimagozom. A vajat megolvasztom, és félreteszem. A tojásokat habosra keverem a cukorral, a vaníliával, a… Tovább »

Túrós batyu

       Hozzávalók: (15 db-hoz ) 60 dkg liszt, 8 dkg olvasztott vaj, 1 csom vaníliás cukor, csipet só, kb 3 dl tej, 1 db citrom reszelt héja, 8 dkg cukor, 2 tojássárgája, 4 dkg élesztő, A töltelékhez: 50 dkg túró, 2 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor, 4-5 ek cukor, 3 ek búzadara, 1 citrom… Tovább »

Csokis-zabpelyhes keksz

       Hozzávalók: 15 dkg finomliszt, 15 dkg zabpehely, 1 tk őrölt fahéj, 1 tk szódabikarbóna, 1/2 tk sütőpor, 1/4 tk só, 15 dkg puha vaj, 20 dkg cukor vagy  eritrit, 1 vaníliarúd, 1 ek mandula aroma, 1 tojás, 10 dkg étcsokoládé, apróra törve, 5 dkg fehér csokoládé, apróra törve, 5 dkg aszalt sárgabarack apróra… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!