Anna konyhája

Túrós batyu

       Hozzávalók: (15 db-hoz ) 60 dkg liszt, 8 dkg olvasztott vaj, 1 csom vaníliás cukor, csipet só, kb 3 dl tej, 1 db citrom reszelt héja, 8 dkg cukor, 2 tojássárgája, 4 dkg élesztő, A töltelékhez: 50 dkg túró, 2 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor, 4-5 ek cukor, 3 ek búzadara, 1 citrom… Tovább »

Csokis-zabpelyhes keksz

       Hozzávalók: 15 dkg finomliszt, 15 dkg zabpehely, 1 tk őrölt fahéj, 1 tk szódabikarbóna, 1/2 tk sütőpor, 1/4 tk só, 15 dkg puha vaj, 20 dkg cukor vagy  eritrit, 1 vaníliarúd, 1 ek mandula aroma, 1 tojás, 10 dkg étcsokoládé, apróra törve, 5 dkg fehér csokoládé, apróra törve, 5 dkg aszalt sárgabarack apróra… Tovább »

Túrós-ribizlis felfújt

    Hozzávalók: (6-8 adaghoz ) 30 dkg túró, 1 rúd vanília, 18 dkg cukor vagy 20 dkg eritrit, 3 tojás, 1 citrom reszelt héja, 12 dkg liszt, 15 dkg ribizli, vaj és nádcukor a forma kikenéséhez, Elkészítése: A túrót a cukorral, a citromhéjjal, a vanília kikapart magjával, és a tojássárgájával habosra keverem. A tojásfehérjéket egy… Tovább »

Citromos keksz

    Hozzávalók: 10 dkg vaj, 5 dkg cukor vagy édesítőszer, 5 dkg kókuszreszelék, 1 citrom lereszelt héja és kifacsart leve, 10 dkg liszt, Elkészítése: A vajat a mikróban meglágyítom, majd habosra keverem az édesítőszerrel.  Hozzáadom a kókuszreszeléket, a citrom lereszelt héját és levét, majd a lisztet. Egy krémes állagú, könnyen formázható masszát kapok. Sütőfóliával… Tovább »

Túrógombóc

  Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 3 tojás, 2 dl búzadara, 1 csipet szódabikarbóna, csipet só, 2 ek. olaj, 3-4 ek. zsemlemorzsa Elkészítése: Az olajjal a zsemlemorzsát összekeverem és enyhén megpirítom. A túrót krumplinyomón áttöröm. A tojásfehérjéket egy csipet sóval keményre verem. A túrót összekeverem a tojássárgájával, sóval, búzadarával, egy csipet szódabikarbónával és a felvert tojáshabbal…. Tovább »

Kakaós csiga

Hozzávalók: 30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 20 dkg fehér tönkölyliszt, 3 dkg élesztő, 2 db tojás, 2 ek eritrit, 25 dkg ráma margarin, 3 dl tej, A töltelékhez : 6 dkg holland kakaópor, 10 dkg eritrit, 1/4 dl olaj, Öntethez: 4 dl tej, 1 ek eritrit, Elkészítése: A meglangyosított tejben feloldom az eritritet, majd belemorzsolom… Tovább »

Zabpelyhes-aszalt gyümölcsös sütemény

  Hozzávalók : 5 db tojás, 15 dkg nádcukor vagy eritrit, 25 dkg zabpehely, 3 dl tej, 1 tk vaníliakivonat, 30 dkg aszalt gyümölcs , ( vörösáfonya, meggy, füge, stb ) Elkészítése: A tejet felforralom, és a zabpehelyre öntöm. Félreteszem, és hagyom, hogy egy kicsit megdagadjon. A tojássárgájákat a cukorral és a vaníliával habosra keverem…. Tovább »

Kókuszos-citromos ribizlitorta

  Hozzávalók : 15 dkg liszt + a szóráshoz, 10 dkg kukoricadara, 1 csomag sütőpor, 15 dkg cukor, 4 tojás, 5 dkg kókuszreszelék, 15 dkg vaj vagy margarin, 2 dl natur joghurt, 1 citrom reszelt héja, 1/2 citrom leve, 25 – 30 dkg ribizli, Elkészítése: Elkeverem a lisztet a kukoricadarával és a sütőporral. Az egész… Tovább »

Müzliszelet csokoládéval, banánnal és aszalványokkal

  Hozzávalók: 15 dkg mogyoró, tökmag, aszalt áfonya, aszalt sárgabarack vegyesen, 5 dkg 70 %-os étcsokoládé, 20 dkg zabpehely, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 2 db érett banán, Elkészítése: A magvakat, az aszalványokat, és a csokoládét aprítóba teszem, és durvára darálom. A zabpehellyel és a vilával szétnyomkodott banánnal összedolgozom. Fahéjjal ízesítem. Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral… Tovább »

Túrófánk

  Hozzávalók: 25 dkg túró, 25 dkg liszt, csipet só, 3 ek tejföl, 3 tojás, 2 ek cukor, 1 csom. vaníliás cukor, 1 tk szódabikarbóna, Elkészítése: A túrót villával összetöröm, majd hozzákeverem a tejfölt, a tojásokat, és a cukrot. Ízesítem a csipet sóval, a vaníliával és a cukorral. A liszttel elkeverem a szódabikarbónát, és fokozatosan… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!