Anna konyhája

Báránypöri kapros nokedlival

   Hozzávalók: 2 kg bárányhús, ( comb, lapocka, borda csonttal együtt ) 2 ek sertészsír, 10 dkg füstölt szalonna, 4 gerezd fokhagyma, 3  fej vöröshagyma, 2 db csípős zöldpaprika,  1 db paradicsom, 3 dl száraz vörösbor, 3 ek őrölt pirospaprika, só, bors, 1 kk őrölt köménymag Elkészítése: A bárányhúst felkockázom, a csontos részeket (gerinc, borda… Tovább »

Csevapcsicsa

    Hozzávalók: 30 dkg marhaszegy, 30 dkg marhanyak, 30 dkg sertésdagadó, 30 dkg sertéscomb, 30 dkg birkacomb, 20 dkg füstölt szalonna, só, bors, 5-6 gerezd zúzott fokhagyma, 2 tk kakukkfű, 2 ek őrölt pirospaprika, 2 fej vöröshagyma ledarálva, 2 ek szódabikarbóna, Elkészítése: Az ötféle húst a szalonnával együtt ledarálom. A fűszerekkel ízesítem, majd jól összegyúrom… Tovább »

Báránysült zöldségágyon, rozmaringos burgonyával

Hozzávalók: 2 kg báránycomb megmosva, szárazra törölve, felszeletelve, 4 gerezdfokhagyma, 2 rozmaringág levele felaprítva, 1 citrom leve, 1 tk fekete bors, 1 tk só, 3-4 ek olivaolaj, 4 fej vöröshagyma megtisztítva, felnegyedelve, 4 szál sárgarépa megtisztítva, felaprítva, 1 dl száraz fehér bor, Rozmaringos sült krumplihoz: fejenként 1-2 szem kifliburgonya, 3-4 rozmaringág levele, 4-5 gerezd fokhagyma… Tovább »

Zöldfűszeres húsvéti báránycomb tabuléval

  Hozzávalók a báránycombhoz.: 1,5 kg  kicsontozott báránycomb, 2 ág kakukkfű levele, 2 ág rozmaring levele, 6-8 db bazsalikom levél, 3 db zsályalevél, 1 marék mentalevél, 6-8 gerezd fokhagyma, 1 dl olivaolaj, 1 citrom héja és leve, só, bors, 2-3 fej vöröshagyma, Elkészítése: A bazsalikomot, a mentát, a rozmaringot, a kakukkfűvet és a zsályát a fokhagymával… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!