Anna konyhája

Aszalt paradicsom szárazon eltéve

        Hozzávalók: Paradicsom,  só, Aszaló — napon vagy elektromos, sütő.. Elkészítése: A paradicsomokat hosszában kettévágom, megsózom, és a vágási felülettel felfelé az aszalótálcára  rakom. Napkollektorral működő aszalóm van , tehát addig aszalom, amíg a megfelelő állagot el nem érem. Ez kb  akkor van, amikor kézzel összenyomva még puha, de már nem nedves. A sütőben szárítva… Tovább »

Szőlőmag őrlemény

  Hozzávalók: zamatos kék szőlő Elkészítése: A szőlődzsem készítéséhez kötöm a magőrlemény elkészítését, hiszen így semmi nem megy kárba. A megmosott, leszemezett szőlőt egy mélyebb tálba teszem, és összeturmixolom. Hagyom legalább fél órát állni. Ezalatt a tetejére feljön a szőlőhéj, illetve az aljára süllyednek a magok. Egy szűrőlapáttal óvatosan lemerem a tetejéről a szőlőhéjat, ez… Tovább »

Aszalt paradicsom olívaolajban

  Hozzávalók: 2 kg tojásdad, nagy , húsos paradicsom, ( pl Lucullus ) só, friss vagy szárított bazsalikom levél, 3-4 gerezd fokhagyma, 3 dl olívaolaj, 3 dl napraforgóolaj, fekete vagy színes egész bors, só Elkészítése: A paradicsomokat alaposan megmosom, hosszában négyfelé vágom.  Kétfelé veszem, és az egyik részét sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, héjával lefelé, a… Tovább »

Aszalás

  Hozzávalók. gyümölcs, (szilva, cseresznye,meggy, sárgabarack, josta, ribizli  ) aszalógép, (vagy sütő vagy a nap melege ) Elkészítése: Olyan sárgabarackot aszalok, ami már nem éretlen, de még nem puha, tartása van.  A sárgabarackot alaposan megmosom, kimagozom. Az aszalógép tálcáira rendezem héjával lefelé  úgy, hogy egymáshoz ne érjenek. Kisebb megszakításokkal  2-3 napig aszalom. (éjjel nem működtetem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!