Anna konyhája

Süllő tormakéregben, pirított-karamellizált hagymás gombával

Hozzávalók  sült halhoz:

  1. 1 egész kifilézett süllő,
  2. só,
  3. bors,
  4. 4 ek olaj,
  5. 4 dkg vaj,
  6. 4 ek zsemlemorzsa,
  7. 2 db tojásfehérje,
  8. 2 ek ecetes torma,
  9. 1 dl száraz, fehérbor,

A pirított gombához:

  1. 35 dkg sonkahagyma,
  2. 8 ek olivaolaj,
  3. 2 dkg vaj,
  4. só,
  5. bors,
  6. 1 kg gomba,
  7. 4 gerezd fokhagyma,
  8. 2-3 ág kakukkfű,
  9. 1/2 tk Cayenne-bors,
  10. 1 ek vörösborecet,

Elkészítése:

A megmosott, kifilézett süllőt szárazra törlöm, majd sűrűn beirdalom éles késsel, vigyázva, hogy a bőrét ne vágjam át. Végül besózom, borsozom, és 6 szeletre vágom. 

Összekeverem a puha vajat a zsemlemorzsával, a tojásfehérjékkel, és az ecetes tormával. Egy tűzálló sütőtálba elrendezem a süllőszeleteket a bőrével felfelé, és egyenletesen rátapasztom  a tormás-morzsát.Aláöntöm a fehérbort.

200 °C-os sütő felső részén, lefedve sütöm kb 20 percet, majd a tetőt levéve addig sütöm, amíg ropogós kérget nem kap .

Amíg a süllő sül, elkészítem a gomba köretet.

A sonkahagymákat megtisztítom, és négyfelé vágom. Felforrósítok 4 ek olivaolajat, rádobom a vajat, majd a hagymákat.  Sózom, borsozom, rálocsolom a balzsamecetet, és addig párolom, amíg megpuhul, és üveges lesz. Kis lángon kevergetve pirítom, amíg karamellizálódik. Egy kis tálba kiszedem, lefedem, és félreteszem.

A megtisztított gombát felszeletelem. A megmaradt olivaolajat felhevítem, és a gombát megpirítom. Rádobom a felaprított fokhagymát, megsózom, és hozzáforgatom a félretett karamellizált hagymát. Fűszerezem a kakukkfű leveleivel, egy kevés Caynneborssal és borecettel.

A gombás köretet párolt rizzsel együtt adom köretként a sült halszeletekhez.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!