Anna konyhája

Csipkebogyó-teának

 dsc01055.JPG

Hozzávalók :

  1. dér csípte csipkebogyó,
  2. elektromos aprító,
  3. idő és szilárd elhatározás,

Elkészítése :

A csipkebogyóknak a két végét éles késsel levágom. Alaposan megmosom, egy konyharuhára kiterítem, hogy megszáradjon. Régebben késsel kettévágtam a szemeket, de ez elég macerás munka volt, ezét újítottam.

Kis adagonként az aprítóba teszem , és pulzáló darálással párat pörgetek rajta, így egy elsődleges durva aprítást adok a szemeknek. Egy tálcára kiterítem, és mehet száradni. Ez nálunk a cserépkályha teteje, de a sütő is megteszi 50-60 fokon, résnyire nyitott ajtó mellett. Amikor csörögére száradt, ismét jöhet az aprító. Éppen csak szétveretem a szemeket ( nem őrlöm lisztté…! 🙂 ) tésztaszűrőn átszitálom. A magok és a szöszök átpotyognak a szűrőn, a csipkebogyóhéj fennmarad.

Egész télre megvan a szemét és adalékmentes tea ! Megéri ráfordítani az időt !

dsc01054.JPG

durvára aprított csipkebogyó megszáradva

dsc01057.JPG

a magok és a szöszök átpotyognak a szűrőn

dsc01056.JPG

a megszáradt velő fennmarad

 

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. mandulazöld says:

    Ill. a vízbe… teának.

  2. mandulazöld says:

    Egészben szoktam a teába tenni.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!